Gyakornok, de nem úgy?
Szóval a „gyakornok” szót a kötelező tanulmányi gyakorlatra szokták használni, de én most nem ilyenre gondolok.
Már elvégeztem az egyetemet (BSc szint), szívesen mennék cégekhez-hivatalokba gyakornoknak akár ingyen is dolgozni, hogy megmutathassam magam hosszabb távon, és így felvételt nyerhessek az adott helyen. Ilyet hogyan lehet kezdeményezni? 🤔
(Valamilyen oknál fogva nem jutok tovább az első körös interjúkból még a pályakezdőknek hirdetett helyeken sem, erre szeretnék megoldást találni. Introvertáltabbaknak való back office ügyintézői, pályázatos, pénzügyi témájú, agrár irányultságú munkákról van szó Budapesten.)

Én is emiatt kattintottam. :)
Nem, nem csak erre értik a gyakornok szót. Vannak kifejezetten gyakornoki programok is.
Jaa, ez marketingszöveg! Tudom, hogy ilyen idióta kérdésre több kattintás van itt, mint egy normális kérdésre... 😃
Programozói és mérnöki munkáknál vannak ilyen gyakornoki lehetőségek, persze. Egyszerű irodaiaknál nem nagyon. Esetleg ilyeneket látok, hogy „junior könyvelő” és hasonlók, de alapvetően ezek is már teljes állások, teljes fizetéssel, és teljes elvárással. Nekem viszont olyan kellene, ahol nem kérnék pénzt a betanulás alatt, kedvezményt akarok nyújtani a munkáltatómnak, mert az elmúlt fél év tapasztalata az, hogy teljes diplomás állásra nem tudok bekerülni interjúkon, hagyományos csatornán keresztül.

Ha nem akarod kiröhögtetni magad, akkor ezt felejtsd el!
Menj el rendes munkahelyre!

Ezek olyan munkák, amire egy sima érettségi is elég. Miért kellene ezt fél évig ingyen betanítani?
Pályázz sok helyre, pofozd ki a CVd, olvass utána, milyen egy interjú, találd meg, hol rontod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!