Szoftvertervező vagy Business analyst keres jobban itthon? Melyik nehezebb szakma, melyik érő keg jobban?
Hát az attól függ, azért nehéz ezekre a kérdésekre válaszolni, mert ahogy azt előttem is írták, a BA minden cégnél mást és mást jelent.
Volt egy korábbi munkahelyem, ahol ez a stakeholderes, kommunikálós vonal volt nagyon erős, na olyan rosszindulatú, hülye emberekkel mint ott, még sehol máshol nem kellett együtt dolgozni, borzasztó stresszes volt, másfél év után felálltam a projektről mert nem bírtam tovább.
Ahol most vagyok, az sokkal békésebb, igazából nem kellenek hozzá nagy kommunikációs skillek, itt leginkább REST API-kat meg UML modelleket kell tákolni, szóval sokkal technikaibb.
Nagyon nem mindegy, milyen céget fogsz ki.
Az az igazság, hogy mivel nem dolgoztam még egyik szerepben sem, nem tudom eldönteni hogy mi lenne nekem való. Például érdekel a fejlesztés része is, de önmagában valahogy nem érezném túl izgalmasnak az egész napos programozást, de managernek se tudom elképzelni magamat, az meg olyan túl nem is tudom milyen...szóval kell hozzá egy nagyon határozott személyiség úgy tudom elképzelni. Ezért tetszene ez BA terület, vagy valami tanácsadás, ahol kell kommunikálni is valamennyit, meg ötletelni, tárgyalhatni. (mondjuk ez nem tudom, hogy egy tervező/fejlesztőnél mennyire van meg?)
Egy BA például mennyit programozik vagy fejleszt? Olyasmi munkakört keresek, ahol fejleszteni is kell, de nem egész nap, hanem ötletelni is, ahol nagy mértékben kamatoztatni tudnám a kreativitásomat vagy az angol nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!