Béremelés de akkor papíron csak minimálbér bejelentve vagy nincs emelés és marad a 180 bruttó bejelentve?
Melyiket válasszam?
Most 180 bruttót kapok bejelentve. Ez kb 120 nettó.
Emelnének, de úgy hogy átjelentenek minimálbérbe, így kapnék papíron 149 bruttót /99 nettót, a többit zsebbe. Így emelnének havi 20-at a mostanihoz képest tehát 140et kapnék (99 utalva 40 zsebbe)
A másik variációm hogy maradok bruttó 180-nal bejelentve de nem emelnek egy fillért se.
A harmadik variáció hogy egyik se jó akkor meg el lehet menni.
Melyik legyen?
" 140 heti bérnek elég jó, de hónapra ennyit fizetni 8 órás munkáért 2019-ben elképesztő."
És 99.000-et fizetni? Mert ennyi a minimálbér.
És havi 57-et fizetni? Mert ennyi a közmunka. És az is 8 óra.
Én még 140et se kapok és diplomás vagyok.
Budapest.
Ez prosztóság a cég részéről.
Ha most kapsz bruttó 180-at. Akkor azt el tudnám fogadni, hogy figyelj ez megmarad, és vagy 20-al emeljük a bruttódat, vagy zsebbe kapod. És válassz.
De az, hogy a jelenlegi bruttómat csökkentsék azt nem fogadnám el semmiképp.
Ha egy cég nem tud vagy nem akar egy 20ezres emelést kigazdálkodni ott bajok vannak.
nem tud vagy nem akar "
Nem mindegy ! Mert ha tud de nem akar akkor mi van? Megszoksz vagy megszöksz?
Belemennék és keresnék olyan állást, ahol nem gombokat keresek.
Ezt, hogy nincs 8tól 4ig munkaidő sehol máshol, lehet, hogy a férjed beveszi, hogy "jajj, én más munkát nem tudok vállalni a gyerek mellett", de én biztos nem. Már csak azért sem, mert pontosan tudom, h nem igaz. Csak nem kell lustának lenni keresgélni.
"40-et 4 órában is elég simán lehet keresni, "
Jó hagyjuk a szart. Naná. Sőt van aki napi 17 milliót keres. Na tudjuk ki az? Egy bizonyos -... LölŐ.
Szia, Balázska!
Kaptál már idén fizetést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!