Az miért sértő egy vezetőnek, ha azt mondjuk, hogy versenyképtelenek a fizetések?
Előző munkahelyemen, gyakran problémáztak azon, ha valaki kimondta,hogy ezek a bérek nem versenyképesek.
Voltak osztálymegbeszélések és amikor a felettesünk kimondta,hogy "versenyképes fizetés" akkor többen elkezdtek gúnyosan nevetni.
Magyar viszonylatban valóban nem rossz, amit ott lehet keresni, viszont ágazatai szinten gyengének számít.
Vagy, közös ebédnél is említette,hogy "jó fizetések".
Én meg megjegyeztem, "attól messze van".
Szólni nem szólt érte, de látszott rajta,hogy nem tetszik neki.
Én egyáltalán nem értem ezt a hozzáállást, egy vezető jó esetben nem hülye, ismeri a piaci körülményeket,tudja, hogy az adott fizetés gyengének számít az adott területen.
Multinacionális cégeknél a költségkeretet a fizetésekre, tőlünk sok száz kilométerre határozzák meg, ebből adódóan egy brit vagy német nem ismerheti az itteni piaci körülményeket.A vezetők dolga lenne magasabb költségkeretet kiharcolni, de nem nagyon emelték fel a feneküket.
Most is is multinál dolgozok, de itt egyrészt magasabb pozícióban vagyok, másrészt, látom,hogy a vezetők állandóan azért harcolnak,hogy nekünk minél több legyen a fizetésünk.
Csomo ilyen ceg van, foleg magyarok, akik az olcso / palyakezdo munkavallalokra vannak raallva, igy tudjak elerni a(z extra) profitot.
Amint megvan a tapasztalat, lehet tovabballni. En is igy tettem.
Ez csak uzlet, mindket oldalrol, nem vinnek bele tul sok erzelmet.
"Magyar viszonylatban valóban nem rossz, amit ott lehet keresni, viszont ágazatai szinten gyengének számít."
Az a baj, hogy a magyar viszonylatba a magyar munkerő mentalitását és munkához való hozzáállását is bekalkulálják. Németországból visszajött munkavállaló ismerősök mondják, hogy valóban jól lehet keresni kint, de nem 8 órában és nem magyar minőségben kell burkolni, csomagot kézbesíteni és fogat húzni.
13# Ahhhha, jah de azért komplett németország lakossága idejár teljes fogsort csináltatni és nemcsak a pénz miatt hanem mert jól is dolgoznak a magyar fogorvosok.
Ja és svájciak is idejárnak ugyanezért, valamint az osztrák határközeliek meg minden egyéb szolgáltatásért kozmetika szépészet stb..
Ne szóld le a magyar melót, kell az nekik, de fizetni nem akarnak. Szemetek!
15# Merre laksz te?
Fogturizmus mond neked valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!