Szeged vagy Székesfehérvár élhetőbb város?
10# Engem pedig Volt hogy szombathelyre akartak vinni peströl mérnöknek. Meg Volt olyan is hogy délpesti suttyó cég kevesebbet akart adni automatizálási mérnökként mint szfváron a Volt köfém.
Nem tudom mennyire számít törökbálint BP vonzáskörzetének, de ott is akartak nagy multinál hülyének nézni, és friss diplomával, de 6 év (technikusi) tapasztalattal kb. kevesebbet akartak adni, mint technikusként.
"Egy diplomás vagy felmegy BP-re vagy elmegy sorra."
Vagy alapít egy saját vállalkozást, olcsó munkaerő helyben van.
6
Azt is nézd meg hol lesz előbb saját lakásod, házad. Pesten, vagy vidéken a "kisebb" fizuból
@15 A vidéki Magyarország mint a szabadság és a lehetőségek földje :D
Illetve nyilván Budapesten keresik az emberek a kannásbort, amikor az egész országban itt a legalacsonyabb az alkoholbetegek aránya.
A tespedt pesti hozzáállás is mókás, hiszen a heti szinten sportoló emberekből is itt van a legtöbb meg a várható élettartam is a legmagasabb. A kimozdulásról ne is beszéljünk, egy buszjáratnyira van az ország egyetlen értelmezhető reptere. No mindegy is, jót mosolyogtam :)
Ha olyan szakmád van, hogy legalább 130 ezer forinttal többet tudsz vele keresni Pesten, mint vidéken, akkor megéri Pestre költözni.
De ha mondjuk csak 50 vagy 100 ezerrel keresnél többet, akkor nem leszel előrébb az életben a Pesten lakással, csak hátrább.
Ha házban szeretnél lakni valaha, akkor pedig nem 130, hanem 300 ezerrel kell többet keresned Pesten.
---
Most lehet nem kell lakás/ház, de 35-40 körül/felett valszeg igen. Én is 25 vagyok és ugyanígy nem vágyom saját ingatlanra most. De amikor már tudom hány gyerekem lesz/van, tudom hol akarok élni a kövi 10-15 évben, akkor akarok majd.
---
Amúgy ez a Pest/vidék általában a vidéki származásúakban merül fel. Ha te Pesten születtél és éltél egész életedben, akkor nyilván benned fel sem merül, hogy máshol lakj. Én 70 ezres városból származom, most Szegeden élek, és gyakran megfordulok Pesten
"amikor az egész országban itt a legalacsonyabb az alkoholbetegek aránya."
Forrás?
"A tespedt pesti hozzáállás is mókás, hiszen a heti szinten sportoló emberekből is itt van a legtöbb"
Mondom én. Heti 3-tól lenne az ideális. A heti szint nekem azt sugallja, hogy heti egyszer megnézi a meccset a futópadról.
"meg a várható élettartam is a legmagasabb."
Föleg azok közt akik a hungarián a dug´mellett karikáznak napi szinten.
"A kimozdulásról ne is beszéljünk, egy buszjáratnyira van az ország egyetlen értelmezhető reptere."
Ezen vitatkoznék. Pont 2 hete jöttem onnan haza hannoverbe. A kiszolgáló egységek tényleg színvonalasak, de a parkoló egy nagy túrás, és az hogy kitesznek a terminálnál, több Ezer ft. Hannoverben addig nem kerül pénzbe a parkolás amíg a soför bent ül. Szóval még lehúzós is.
A másik dolog, hogy mi jó van abban, hogy elrepülök egy másik nagyvárosba? Mást értünk a kimozdulás alatt. Ha kimozdulok, akkor olyan helyre ahol nem kell kerülgetni a sok idiótát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!