Délutános és éjszakás Pótlékok és túlóra? Mi a helyes?
Ha a Délutános pótlék + 20% az éjszakás pedig +40%
Akkor a túlóra délután, illetve a túlóra éjszaka 220% a illetve 240%a nettó alapbérnek?
A túlórát duplán kell fizetni nem??
Nekem a Tescoban a délutános pótlék 15%, az éjszakás pedig 30%, túlórákat meg elfelejtették kifizetni. Ebből van most a botrány náluk..
De a túlórát duplán számolják, ahogy írtad, de sok pénzre ne számolj, mert az adó is magasabb belőle.
Azért írtam hoyg a netto órabér 240% a
Tehát pl ha nekem netto 600 forintra jön ki az órabérem, akkor az egy éjszakás túlóra esetén tisztán 600*2,4 = 1440 forint.
Nem?
Vagy a nettóból még hova adóztatnak?
Adóztatnak belőle MÉG?
De most ezt így még mindíg nem értem..
Van egy nettó órabérem, amiből már befizették a járulékokat meg leadóztak meg minden.
Ez a 600 forint.
Ha túlórát végeztetnek, akkor duplabért kell adni
akkor ez netto 1200 ft igaz?
Erre rájön a +20% ha délután kell bentmaradni túlórázni, és rájön a +40% ha éjszaka kell bentmaradni túlórázni.
Miféle további adók vannak még ebből??
Vagy ez nem így működik?
Nem a nettót duplázzák, hanem a bruttót!! Aztán megy le az adó belőle, aztán fizetéskor meg úgy érzed, hogy jól becsaptak,mert észre sem venni hogy túlóráztál.
Mindíg a bruttót duplázzák! Majd ebből jönnek le a járulékok.
ma 16:46
Matematikailag mindegy hogy most 10 nek számolod a 8% és a végeredményt szorzod kettővel vagy 20 nak számolod a 8% t.
Ugyanannyi lesz.
De azt már látom rosszul tudtam mert nem 100% hanem csak 50% a túlóra
A 100% az ünnepnapra vagy munkaszüneti napra jár..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!