Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lányok! Ha egy nyár alatt 80...

Lányok! Ha egy nyár alatt 80 Ft-ot kerestek (pl. diákmunkával) akkor mire költenétek?

Figyelt kérdés
És most tegyük fel hogy otthon laksz és nem kell semmit fizetned hanem csak kerestél egy kis pénzt a nyáron. Ti mit vennétek belőle? És szerintetek megéri az ha 80.000 Ft-ból veszek egy 30.000 Ft-os cipőt a többit pedig ruhára költöm? Én valószínüleg ezt fogom csinálni de nagyon érdekel hogy mások mire költenék el ezt pénzt. Első sorban azok válaszára lennék kíváncsi akik velem egy idősek de ha valaki idősebb annak is nagyon megköszönöm a válaszát de akkor ő úgy gondoljon erre a 80.000 Ft-ra hogy ezt csak magára elköltheti és nem ebből a pénzből kéne mást is fizetni(pl kaja) 16/L

2019. okt. 12. 15:48
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Kérnék kölcsön a haveromtól egy 20ast és vennék egy kis TúróRudit.
2019. okt. 12. 16:49
 2/6 anonim ***** válasza:
37%

Semmire.

Égeti a mancsodat a pénz és szórni akarod? Tanuld meg már most kezelni, mert ha nem lesz egy sok pénzt érő szakmád/tudásod és nem nézel ki szépen, hogy egy gazdag pasi eltartson, akkor közel ennyi fog maradni minden hónapban megélhetésre a következő 40 évben!

2019. okt. 12. 16:58
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Idősebb vagyok ugyan, és már nem is a szüleimmel élek, de mikor iskolás koromban - arányaiban - ennyi pénzt kerestem egy nyáron, nem költöttem el. Persze, vettem belőle valamennyi ruhát, mert a szüleimnek csak a legolcsóbbra telt és szerettem volna 1-2 menőbb darabot, de azért szerintem úgy a 80%-át eltettem. Később jól jöhet az még, ha másra nem, akkor tudsz egy részéből karácsonyi ajándékokat venni.

Őszintén szólva pedig 30 ezer szerintem baromi sok egy cipőért, sose költenék rá ennyit, pedig kb minden héten beleférne. De ez persze csak az én véleményem.

2019. okt. 12. 17:06
 4/6 anonim ***** válasza:
36%
Ennyi idősen már tudtam a pénzzel bánni, sosem herdáltam volna el, pláne nem i.dióta 30ezres cipőre. Egyetemi megélhetésre költöttem a pénzem, kajára, buszra, vonatra, sörözésre stb. stb.
2019. okt. 12. 17:33
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

szerintem ne érdekeljen, hogy más mit venne vagy nem venne. te dolgoztál meg érte, te pénzed, arra költöd, amire akarod. ha ez egy cipő meg ruhák, akkor az.

csak egy dolgot gondolj végig: egész nyáron dolgoztál ezért. képzeld el, hogy nem pénzt adnak, hanem ezt a cipőt, meg a ruhákat és megköszönik a munkádat. mit éreztél volna - örömöt, hogy végre megvan a hőn áhított cipő és megérte ennyit dolgozni érte vagy csalódottságot, hogy "ennyivel kiszúrják a szemedet", ennyit ért a munkád, hogy kapsz egy cipőt meg ruhákat.

ha az előbbi, akkor minden rendben, hiszen neked megérte dolgozni ezért - de ha inkább az utóbbi, akkor jobb, ha átértékeled, mert valószínűleg csalódni fogsz.

ennyi, mást nem kell figyelembe venni - mennyit ér ez neked, mit vagy hajlandó adni, csak ez a fontos.

2019. okt. 12. 23:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Régen voltam ugyan 16 éves, de az első keresetét tapasztalataim szerint mindenki eltapsolja mindenfélére. Ez a tanulási folyamat része, később majd el tudod dönteni, mire érdemes költeni, mire nem és hogyan kell beosztani. Most annak van itt az ideje, hogy megtapasztald, milyen élvezni a munkád gyümölcsét. Nyugodtan vedd meg a cipőt, ruhát, majd a többedik fizetésednél már nem lesz akkora újdonság, hogy meg tudod venni, amire vágysz, és nem fogod ilyen gyorsan elszórni.

38/N

2019. okt. 13. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!