Szakmunka feketén netto 500000ft. Vagy ugyanaz a munka legálisan 300000ft . Melyiket válasszam?
Szerintem nem lesz :) Ha megnézed a jelen állás alapján 2 évente nő 1 évet a nyugdíjkorhatár, már így is közel 70 év. 20 év múlva jó 100 év lesz, bár addig úgy gondolom összeomlik a jelenlegi rendszer. Látod a magánnyugdíjpénztárakat is hogy bekaszálták, a mai 35 év alatti korosztálynak a nyugdíjra abszolút értelmetlen várnia.
Én is úgy gondolom, hogy ha biztos a nettó 500ezres kifizetés, akkor azt válaszd és havi 100 ezret tegyél félre magadnak a nyugdíjadra, hisz az a biztos ami a te kezdben van. Én befektetném pl. állampapírba vagy más biztos befektetésbe, hogy ne csak álljon, de hozama is legyen. A tb-t fizesd mellette, igazából az SZJA és a munkaerőpiaci járulék abszolút irreális, hisz ha munkanélkülivé válsz úgysem kapsz annyi pénzt, amiből meg tudsz élni.
Feketen 500.000 es tegyel felre havonta 100.000et.
Fektess be valamibe, pl vegyel telket, egy darab foldet 3 evente.
Nyugdijas korodban eladod mind es veszel egy hazat, azt kiadod berbe es tessek, van havonta 120-130 ezer beveteled.
Csak akkor lesz gond mikor a feketén szerzett jövedelmetek nem tudjátok elkölteni.
Ha esetleg vesztek több lakást mint "befektetés" és egyszer csak egy jóindulatú szomszéd felnyom a navnál aki megkérdezi hogy miből van, mit mondtok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!