Táppénzt utólag küldik?
Szóval szeptemberben volt 6 nap Amikor beteg voltam és nem tudtam dolgozni ebből 3 nap beteg szabadság 3.nap tp
Szeptember végén kaptam 3 nap táppénzt számlára be adastol számolják vagy utólag küldik vagy ez hogy van? Augusztusban is volt 3 nap amikor nem voltam elvileg az is betegszabadság
Nem értem..
És akkor mi van ha kevesebbel vagyok be jelentve mint amit kapok
Minimal bérrel vagyok bejelentve de szakmunkás bért kapok ilyenkor hogy számolják el?
"Minimal bérrel vagyok bejelentve de szakmunkás bért kapok ilyenkor hogy számolják el?"
Természetesen a bejelentett, azaz minimálbér után számolják a táppénzt.
Nem, b+, előre küldik...
Azt írod, 3 nap volt tp,ennyit kaptál szept végén, akkor mit vársz még?
"Minimal bérrel vagyok bejelentve de szakmunkás bért kapok ilyenkor hogy számolják el?"
Ezt a "bejelentve" dolgot soha nem értettem.
A munkáltató nem bejelent valamilyen bérre, hanem a havonta számfejtett béredről havonta bevallást ad be az adóhatóságnak. A bér nem biztos, hogy minden hónapban ugyanakkora. Túlóra, keresőképtelen állomány stb. befolyásolhatja a mértékét. Ha kevesebben számfejtett valamiért, akkor kevesebbről ad be bevallást havonta, ha többet számfejt, mint ami a szerződésedben szerepel, akkor a "többről" adja be a havi bevallást.
A táppénz alapja az a bér lesz, amit hivatalosan számfejtenek Neked és alapját képezi a pénzbeli egészségbiztosítási járuléknak. Ezeket a bruttó béreket egy bizonyos időszakra vizsgálják, tehát nem a legutolsó havi bruttó béred alapján fogják meghatározni feltétlenül. Jogszabály leírja, hogy milyen feltételek esetén milyen időszakra eső jövedelmet vesznek figyelembe hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!