A munkahelyem nem éppen megbízható. Menjek, vagy maradjak? Konkrétumok lejjebb.
Azonnali hatályú felmondásra a történet nem ad okot.
Ahhoz a cégnek a LÉNYEGES KÖTELEZETTSÉGÉT SZÁNDÉKOSAN VAGY SÚLYOS GONDATLANSÁGGAL JELENTŐS MÉRTÉKBEN meg kell szegnie. A 3 dolognak szinte egyszerre kell teljesülnie, és az azonnali hatályú felmondásnak a szabályszegést követő 15 napon belül meg kell történnie, egyébként jogellenesnek minősül. Az indoklás kötelező, aminek valósnak és okszerűnek kell lennie. Tehát általános indoklás nem fogadható el (például nem fizet bért).
Melyiket nem fizette ki? Milyen összeggel tartozik? Mikor fizette ki utólag? Ha jelezted a bér hiányát, mit reagált a munkáltató? Utólag kifizetett bér után fizetett késedelmi kamatot stb. Ez mind az INDOKLÁS része!
Az eseted még egyenlőre a szokásos 30 napos történet.
Csak jelzem, hogy a béren kívüli juttatásokat szabályoznia kell a munkáltatónak. Ezt írásba kell foglalnia belső szabályzat formájában. Pontosan azért, hogy ne pofára adhassa. Ha ott nincs kizáró ok Rád nézve, akkor köteles adni ugyanúgy, ahogy a többieknek is, ha a hozzá kötődő feltételeket teljesíted.
Akkor összegzésképp: egy perccel se tovább, ahogy az egyik előttem szóló írta - és milyen jól. Mellesleg: ezt az egy évet is azért húztam ki, mert szerettem a társaságot, és a munka sem volt rossz. Csak hát... kicsit már sok az ilyen ügyekből.
Én voltam a bolond, hogy egyáltalán megengedtem. 30 nap múlva majd jobb lesz.
Köszönöm a válaszokat, segítettek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!