Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Merjek így jelentkezni olyan...

Merjek így jelentkezni olyan álláshirdetésekre, ahol kérnek angol nyelvtudást?

Figyelt kérdés

Nyáron jártam egy középfokú angol tanfolyamra, de annyira nem volt erős mint vártam, így nem mondanám, hogy középfokon beszélek angolul. Szeretnék munkahelyet váltani, viszont egy jobb munkahelyhez elengedhetetlen a középfokú angol nyelvtudás (legalábbis az álláshirtetések alapján). Egy hasonló munkakörben dolgozó ismerős tavaly szintén állást keresett csak ő elég jól beszél angolul és panaszkodva mesélte, hogy a legtöbb állásnál aligha kellene használnia az angolt, még csak nem is mérték az interjún a tudását, pusztán egy szűrőként használják ezt a feltételt ugyanis így máris kevesebb önéletrajzot kell feldolgozniuk a cégeknek.

Szerintetek megpróbáljak jelentkezni olyan állásokra ahol kérnek középfokú angol, hátha mégsem olyan fontos nekik? Persze itthon kidolgoznék válaszokat melyeket megtanulnék arra az esetre ha mégis mérik, de ha belebukok a dologba arra hivatkoznék hogy rég tanultam és berozsdásodott. Olyanról is hallottam már, hogy van akit így vettek fel mert amúgy szakmailag megfelelt, de feltétel volt hogy a próbaidő végére beszéljen középszinten. Egy próbát megérhet?

2019. okt. 1. 10:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legtöbb esetben azért látszik a hirdetésből, hogy valóban fogod-e használni a nyelvtudást. Ha angolul írták meg külföldi kollégákkal/beszállítókkal/ügyfelekkel kell dolgozni, akkor nyilván nem érdemes jelentkezni, de ahol nincs ilyesmi a hirdetésben, ott szerintem nincs veszítenivalód.
2019. okt. 1. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

Azt írod, van munkahelyed.

Nos, én ilyenkor a következő kérdést szoktam feltenni magamnak: mit veszítek vele, ha megpróbálom és nem sikerül?

Gondolom, jelen esetben Te most semmit, hiszen max egy kudarc ér, amiből tanulsz. Azért mielőtt jelentkeznél arra az álláshirdetésre, járd körbe alaposan, hogy tényleg jobb-e az a hely és hogyan fogsz tudni elmenni az interjúra? - nehogy aztán a 2 szék közül a pad alá essél (kitudódik, hogy jelentkeztél máshová és rossz néven veszik, stb)

2019. okt. 1. 10:48
 3/5 A kérdező kommentje:

Olyan hirdetésekre gondoltam mindenképp, ami magyarul van kiírva és csak annyi szerepel az elvárások között megemlítve: középfokú angol nyelvtudás szükséges. Ahol említést tesznek arra, hogy napi szinten kellene használni szóban olyanra sem jelentkeznék.

Sajnos van egy rossz tapasztalatom erre vonatkozóan, ezért is hezitálok. Úgy jó 6-7 éve még egyáltalán egy szót sem beszéltem angolul viszont egy ismerősöm bíztatott, hogy nyugodtan jelentkezzek olyan helyekre is (akkor még gyakornoknak) ahol kérik, mert ő egy nagyvállalatnál dolgozik és nála is kritérium volt, mégsem tesztelték. Hallgattam is rá, majd behívtak egy interjúra ahol egyszer csak angolra váltottak. Nagyon rossz emlék maradt ez, most már nyilván tudnék válaszolni de ha eszembe jut szörnyen érzem magam.

2019. okt. 1. 11:03
 4/5 anonim ***** válasza:
90%
Merj
2019. okt. 1. 11:11
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon rossz emlék maradt ez, most már nyilván tudnék válaszolni de ha eszembe jut szörnyen érzem magam."

Akkor annál inkább jelentkezz, hogy ne hordozd magadban ezt a rossz emléket, hanem szabadulj meg tőle, győzd le a félelmedet! vagy örökké cipelni szeretnéd ezt a terhet? Gondolom, nem... :-)

2019. okt. 1. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!