Pályakezdő könyvvizsgáló mennyit keres?
21:
Az a baj, hogy Pesten (feltételezem ott laknak, ha big4-nál dolgoznak) még ezek az összegek sem sok mindenre elegendőek sajnos.
Mondjuk én a big4-okat nagyon nem ajánlom, nekem dolgozott ott exem, konkrétan az ember belét kitapossák.
Ezek az összegek nevetségesek.
Kezdő gyakornok programozó nem 40 órában 220-250 nettó.
Kezdő programozó meg 350 nettóval indít 0 év gyakorkattal.
Big4 engem sem érdekel kifejezetten, bár annyira azért nem szörnyű szerintem mint ahogy egyes rémtőrténetek beállítják...
Viszont engem a könyvvizsgálói fizuk érdekelnének :/
Azért az magasabb fokozat mint a könyvelés, ha maga a munka nem is feltétlenül nehezebb.
Profession bériránytű szerint 1-3 év tapasztalattal a nettó átlagfizetés: 400.000 Ft BP.-n.
A pályakezdőnél meg nettó 250.000-et ír.
Csak nem tudom, hogy ez mennyire reális.
14:
Szerintem jó lesz az a nettó 400e 5-10 év tapasztalattal is.
Nem ertem a kerdesedet, mitol vagy palyakezdo konyvvizsgalo, eddig milyen teruleten szerezted a szakmai tapasztalatot? Es ha mar ennyi evet ledolgoztal, miert nincs viszonyitasi alapod?
Big4-nal dolgozok se konyvelok, attol, hogy nincs papirjuk, ugyanugy konyvvizsgaloi asszisztensek. A profession.hu beratlagaba pedig nagy szammal beleszolnak, igy valoban realis a "palyakezdo" konyvvizsgalo bernek a netto 250-350 kozotti osszeg.
Ha komplex konyvvizsgaloi feladatot szeretnel vegezni, akkor pedig azt is tudnod kene, hogy a fizetesed az ugyfeltol fugg. De ha nem vallalkozokent vegzed, akkor csakis a reszfeladatok maradnak valamelyik irodanal, viszont a papir megszerzese alatt mar reg dolgoznod kellett volna egy ilyen helyen, hogy papiros palyakezdokent a nem palyakezdo manageri pozikat palyazhasd, aminek berszinvonalat ebbol adodoan kb tudnod kellene. Es tovabbra se ertem, miert nevezed ezt palyakezdonek :)
Előny:Saját mikrovállalkozás megléte
értsd: katásként számlázhatsz nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!