Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kötelezhetnek arra, hogy...

AaAnita kérdése:

Kötelezhetnek arra, hogy személyesen mennyek be akiléptető papírokért?

Figyelt kérdés
Kissé viharos körülmények között mondtam fel a próbaidőm alatt. Pár hétre elutaztam és most azt "kérik", hogy személyesen mennyek be kiléptető papírjaimért és a fizetésért. Kötelezhetnek arra, hogy személyesen jelennyek meg?

2019. szept. 28. 08:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Ja, jelennnnyyé meg. Kő a píz va nem?
2019. szept. 28. 08:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Átküldtem Neki a számlaszámomat
2019. szept. 28. 08:50
 3/12 anonim ***** válasza:
26%
Igen, mert azt alá is kell írni és megtartanak egy példányt.
2019. szept. 28. 09:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Postával el lehet intézni?
2019. szept. 28. 10:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, simán kipostázhatnák. Nekem határozott idejű járt le, meg volt beszélve, szólnak, bemegyek érte, erre egyszer csak hozta a postás a papírokat, a fizut még korábban utalták.
2019. szept. 28. 10:12
 6/12 A kérdező kommentje:
Huh akkor jó, köszönöm!
2019. szept. 28. 10:16
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
Amennyiben hivatalosan adtál be felmondást és amúgy minden rendben akkor nem kötelezhetnek, el kell küldeniük postán.
2019. szept. 28. 11:50
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Nem kötelezhetnek. Ahogy arra sem köteleztek hogy megtanulj helyesen írni... Kiküldik postán...
2019. szept. 28. 11:52
 9/12 anonim ***** válasza:
86%
Mehetsz feljelentést tenni, kapnak egy ejnyebejnyét a papírok miatt, büntit a pénz miatt.
2019. szept. 28. 12:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Törvény szerint, ha a dolgozó már nem áll jogviszonyban a munkáltatóval, nem kötelezhetik semmire. Ha önként nem mész be érte, akkor a jogviszony megszűnését követő 5. munkanapig el kell, hogy indítsák postán a leszámolási papírjaidat, no meg a béredet is (utalással, vagy ha nincs bankszámlád, akkor azt is postai úton).

Ennek elmulasztása, vagy a határidő be nem tartása egy munkaügyi ellenőrzés alkalmával bírságot vonhat maga után.

2019. szept. 29. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!