Szakmunkásként van jó egzisztencia?
Nem vállalkozóként hanem alkalmazottként. Nagyon sokszor hirdetik azt hogy igenis biztos megélhetés, de jó egzisztenciával rendelkező emberek között még nem láttam szakmunkást. Akin látszott hogy jól él az nem szakmunkás volt.
Most akkor hogy van ez?
Egy szakmunkásnak, ha van esze akkor vállalkozó.
Max a nagyon kezdő 18-20 évesek szoktak még alkalmazottak lenni, de 25 fölött szinte kivétel nélkül már mind maszekban csinálja.
És óriási hiány van jó szakmunkásból, nekem fél évet kellett várnom a burkolóra, anyósomnak meg 1 évet az ácsra.
Az meg hogy kín látszik hogy jól él, és kín nem, tipikus nagyvárosi sztereotípia.
Kapásból mondok neked olyan embereket a saját ismerősi koromből, aki állandóan márkás ruhában jár, legújabb telefon, stb, de ha tönkremenne a mosógépe, nem tudna újat venni.
És olyat is, aki egy teljesen átlagos melósnak néz ki, noname ruhák, gombos telefon, otthon meg ott áll a 20 milliós autó a garázsban, meg vagy 6-8 ingatlan kiadva bérbe.
Alkalmazottkent nincs.
Nincs rangletra hogy pl kozepvezeto legyel vagy annal magasabb beosztasban.
Egy nagy cegnel max brigadvezeto lehetsz 20 ev tapasztalattal.
Akinek en dolgozom annak nincs brigadvezetoje, o iranyit mindent.
Most penzt gyujtok egy normalis munkasautora meg egy kis toke is kell es remelem nehany ev mulva mar sajat munkaimat csinalom.
Kulfoldon nem egyszeru mert rajtam kivul sok bevandorlo van szegenyebb orszagokbol akik nagyon olcson dolgoznak mert sajat hazajukban 10ed annyit keresnek egy nap en pedig kb 4ed annyit kerestem Magyarorszagon mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!