Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek is igazságtalan,...

Szerintetek is igazságtalan, hogy egy híres színész akár több tíz millió dollárt keres egy filmmel, míg valaki egész életen át gürizik keményen azért a pénzért?

Figyelt kérdés
Például aki eljátszotta a bosszúállókban Vasember szerepét, 65 millió dollár körül kaszált csak a Végjáték részben. De akik utakat építenek, gyárakban dolgoznak, hogy termékeket állítsanak elő?

2019. szept. 23. 15:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%

Élhető fizetést kap a gyári munkás is! Nem luxust, de megélni teljesen jó.

Aki több erőfeszítést tesz bele az persze többet is kap.

2019. szept. 23. 18:45
 12/31 anonim ***** válasza:
49%
Nem zavar. Akit zavar legyen híres szinesz azt O is ennyit keres majd
2019. szept. 23. 18:54
 13/31 anonim ***** válasza:
74%

10:

Fizikai munkásként mondjuk egy gyárban megcsinálsz egy munkafolyamatot aminek van egy ellenértéke, amit aztán kifizetnek a termékek eladása utáni bevétel egy részéből. A filmet viszont sok millió ember veszi meg vagy nézi meg moziban, esetleg nézi meg reklámblokkokkal. Egy ilyen film hatalmas bevételt jelent a stúdiónak, de csak akkor, ha megtaláljak rá a megfelelő színészeket. Az általuk hozzáadott érték milliószorosa lehet annak, amit egy gyári munkáa megteremt.

2019. szept. 23. 18:57
 14/31 anonim ***** válasza:
Mellesleg ezek a híres színészek a szakmájuk csúcsán vannak. Hasonlítsd össze őket egy top gyári munkással, úgy igazságos. :D
2019. szept. 23. 19:04
 15/31 anonim ***** válasza:
Most képzeld el fordítva, ha a színész csinálná a top gyári munkás munkáját, és a top gyári munkás jàtszana a Vasember 3-ban. Katasztrófa lenne mindkét oldalon.
2019. szept. 23. 19:07
 16/31 anonim ***** válasza:
49%

Nem az.

nem kell ahhoz színésznek lenned, hogy normális összeget keress.

2019. szept. 23. 21:24
 17/31 anonim ***** válasza:
9%

a színész az színész, a tehetségnek ára van. az ő fizetése kizárólag attól függ h beülsz-e a filmjére, az meg attól h jó színész-e. egy pocsék színész filmjére kevesebben ülnek be.

ellenben az mondjuk igazságtalan, h van egy réteg, a felső 10000, akik tényleg nem csinálnak semmit, csak lopnak-csalnak-spekulálnak-mahinálnak, és sok rabszolgamunkából minden profit hozzájuk kerül végül. végülis a Vasemberes filmen se Robert Downey Jr (persze ő se járt rosszul), hanem egy ilyen nagytőkés gazdagodott meg.

ezek a nagytőkések gyarmatosítnak 1-2 országot, az ottani korrupt politikusréteget kihasználva v lefizetve, odaviszik a gyáraikat, multi cégeiket, ahol a helyi rabszolgák kb ingyen dolgoznak nekik. mindent lezüllesztenek, kiszipolyoznak, utána 10-20 év és tovább állnak, h felégessenek egy őserdőt, v ilyesmi. ráadásul ezt szándékosan, előre megtervezve, céltudatosan teszik, már többszáz éve, de a rabszolgák túl tudatlanok h fellázadjanak ellenük.

2019. szept. 23. 21:36
 18/31 anonim ***** válasza:
70%

14:

"Mellesleg ezek a híres színészek a szakmájuk csúcsán vannak. Hasonlítsd össze őket egy top gyári munkással, úgy igazságos. :D"

Mondjuk ezzel nem teljesen értek egyet, mivel ezeknek a filmeknek a művészeti értéke 0. Szóval attól függ milyen értelemben tekintjük a szakma csúcsán lévőknek, ha mondjuk tanárhoz hasonlítanám, akkor ők olyanok, mint azok a tanárok, akik magániskolában jól keresnek, de a tanár szakma csúcsának én inkább azokat tekintem, akik mondjuk hátrányos helyzetű gyerekekből hozzák ki a legtöbbet, vagy éppen matematika diákolimpiára készítenek fel tehetséges diákokat állami iskolában. Anyagi szempontból persze ezek a színészek a szakma csúcsa, de művészeti szempontból nem ők azok.

2019. szept. 23. 21:46
 19/31 anonim ***** válasza:
53%

#18: azért attól h egy színész játszik blockbusterben, még lehet h régebben jó filmekben esetleg művészfilmekben játszott, v színházas múltja is van.

Ott van a Kiss Kiss Bang Bang és még egy halom film amiben Robert Downey játszott, szóval elhamarkodott lenne azt mondani h nem ért a művészethez. De ott van pl. a Sherlock Holmes ami ugyan blockbuster de kizárólag miatta lett olyan nagy sikerű.

Az már sznobéria ha szted csak a fekete-fehér rövidfilm a művészet, vagy az ami homoszexuálisok cowboyokról szól.

2019. szept. 23. 22:05
 20/31 anonim ***** válasza:
60%

"egy keményen dolgozó fizikai munkás is jóval többet érdemelne, elvégre ők tartják fenn a cégeket"

Na valami ilyesmit kezdett el olyan nagyhangon reklamálni a pékem amikor a GDPR dokumentációt izzadtam a pizzázó tetőterében lévő irodámban, hogy még én is kiválóan hallottam. Már amúgy is tele volt a GDPR-rel a hócipőm, így leszaladtam, és azt mondtam, hogy na, ha ilyen nagy szája van, akkor mára cserélünk, és én sütöm a pizzát, ő meg húzzon fel az irodámba és fejezze be az adatvagyon felmérő excell táblázatomat, ott van megnyitva a számítógépen. És kitoltam a kemencék mellől.

- Na, menjen már! - nógattam, mire felsomfordált, én meg kezet mosva, beálltam a helyére, miközben a pincérek nagy szemeket meresztgetve majdnem szétszéledtek. Én meg kikaptam az első ropogósra sült pizzát, hogy vigyék ki a vendégnek.

Mondanom sem kell, egy negyed óra múlva lekullogott, hogy ő ehhez nem ért, nem tudja csinálni.

Én meg azt mondtam neki, hogy mára átvettem a feladatát, szóval menjen haza, és máskor előbb gondolkozzon, mielőtt a morált rombolja a süket dumájával. Én ellátom az ő feladatát szívesen, ha derogál a munka. De tudjon róla, hogy a céget én viszem a hátamon, nem ő!

2019. szept. 23. 23:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!