Lehet heti pár órára munkát vállalni diákként?
Rettenetes órarend mellett szeretnék egy keveset keresni, hogy legalább a heti kaját tudjam belőle állni. 13 órát vettem fel és mellette nyelvtanfolyamra készülök. Konkrétan kedd délelőttön, és péntek délutánon (+ szombat) nem sok lehetőségem van, a péntek és szombat is persze kéthetente/háromhetente kiesik mivel haza kellene járnom.
Van olyan hely, ahova heti pár óráért felvesznek mint diákot?
Klasszikus diákmelóbál is a hétvégéért nagyon meg kell küzdeni, mert mindenki akkor akar dolgozni. Illetve műszak szerint kell járni pl 14-22ig.
Akkor inkább beugrós munkákat keress, bárokban, kisboltban, ahol alkalmival jelentenek be (egyszerűsített foglalkoztatás), a munkáltatónak kb 1000 Ft öt kell utánad fizetnie, a véred pedig nap végén megkapod. A diákmunkánál pl kasszázásnál szeretik a viszonylag állandó embereket, de ha rád csak 2 hetente 1-2 napot lehet számítani, inkább olyat választanak, aki heti 3-4 napot is tud vállalni rendszeresen. Persze vannak eseti melók, de az vagy összejön vagy nem, de inkább nem.
Én tudok olyanokat, ahová szinte tényleg te választod meg, hogy mikor mész dolgozni, de ott is dolgozni kell heti minimum 20 órát. (Ilyen pl. a Telekomnál az ügyfélszolgálatos munka.)
Amúgy meg nem "kell" hazajárnod. Én az otthontól 100 km-re laktam, háztól házig 3 órára vonattal és nem voltak családi problémák sem, de csak 1-1,5 havonta jártam haza tanév közben. Ha a szüleid nem tudnak adni pénzt, akkor tuti biztos, hogy meg fogják érteni, hogy az ő látogatásuk helyett dolgoznod kell, hogy meg tudj élni a suli mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!