Főnököm szerint orbán viktor hozott egy törvényt, hogy a forgalom 10 vagy 20%-t (nem emlékszem) lehet fizetésekre fordítani. Igaz ez?
és januártól a bruttó 210 vagy 220-at kell odaadnia az olyanoknak is a cégnél, akik nem hozzák a minimum 1 milliós forgalmat
egyébként ma bruttó 12 órát dolgoztam, nettó 11-et (fizetetlen reggeli + ebédidő )
és nem kerestem 10 ezer ft-ot... (9900 ft)
"januártól a bruttó 210 vagy 220-at kell odaadnia az olyanoknak is a cégnél, akik nem hozzák a minimum 1 milliós forgalmat"
A minimum az a minimálbér vagy a garantált bérminimum, ami jövőre bruttó 210ezer.
Tehát ez a része igaz. A minimumnál kevesebbet nem fizethet a dolgozójának.
De felfelé bármennyi lehet a fizetés.
"orbán viktor hozott egy törvényt, hogy a forgalom 10 vagy 20%-t (nem emlékszem) lehet fizetésekre fordítani. "
Ilyen biztos nincs...
tehát körülbelül nettó 140 ezer ft lesz a nettó, jól gondolom?
210 ezernenek a nettója 140 ezer ft
Ha a munkakörödre vonatkozik a garantált bérminimum, akkor meg fogod kapni. Már ha nem okosít papíron 6 vagy 4 órás szerződéssel a munkáltató vagy nem változtatja meg úgy a munkakörödet, hogy arra már elég legyen a minimálbér is.
Mondjuk úgy tudom, a garantált bérminimum jövő évi összege még nem ismert. Az állítólagos törvény viszont hülyeség, nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!