Nettó 200 ezres fizetés jónak számít, ha nem kell lakbért fizetni?
Már megint? Múltkor is itt értetlenkedett egy diák, hogy diákmelóért a 200 nettó nagyon gáz-e....
Sokan teljes állásban, hosszú távon nem keresnek ennyit.
NYILVÁN messze átlagon felüli diákmunkáért. Nem értem, miért jó provokálni...
Teljesen mindegy, hogy kell-e belőle lakbért fizetni. Az hogy jó-e egy fizetés, nem attól függ hogy mennyi a kiadásod, mire költöd. Ilyen alapon akkor ha rezsit sem kell fizetni és ennivalót is ingyen kapsz valahonnan, akkor a nettó 20 ezres fizetés is jó?
Egyébként a nettó 200 ezer szerintem egy gyengén átlagos fizu, az "elmegy" kategória.
"Mikor tanulják meg az ilyen kérdéseket feltevők, hogy egyéni igényektől függ ez"
Nem függ ettől. Én nem költök ilyen luxus dolgokra, ettől függetlenül a nettó 200 ma Budapesten nem számít jónak, mivel jóval átlag alatti. (300 az átlag Budapesten, igen, nettó!)
Mondjuk azért az kemény, hogy csak 500-at keresel de 200 elmegy havonta szórakozásra. Gondolom nem igazán raksz akkor félre.
Én nem tudnék ilyen felelőtlenül élni.
Én speciel tök jól elvoltam diákként azzal, hogy egy 20-ast össze tudtam kaparni suli mellett. Lakhatásom, kajám volt, ez tök jó kis zsebpénz volt.
#12 Az hogy jó-e egy fizetés, nem attól függ hogy mennyi a kiadásod, mire költöd.
Úristen...te gondolkozol is mielőtt megszólalsz?🤣Ekkora baromságot állítani.
"Emlékszem 3-4 éve diákként én olyan 120-130 ezerből éltem Pesten,"
Az kb majdnem ugyanaz, mint a mai 200. 4 éve 105000 volt a minimálbér, ma 149000.
Akkor kb 13 ezer volt egy szokásos fogkő leszedés/tisztítás, ma ugyanaz 20 ezer.
Diákként persze ma is király a 200, de a te idődben is bőven átlagon felüli volt a 130.
"Ha van nettó 400 ezer forintos fizetésed, akkor benne vagy Magyarországon a legjobban kereső 10%-ban."
Nem érzem ezt. Keresek ennyit, de pl egy új autó csak álom. Holott rengeteg van az utakon, több mint a dolgozó emberek 10%-a!
Ja, főleg, hogy pár éve az ingatlanárak sem voltak ilyen magasak. És igen, a szolgáltatások is drágulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!