Fizetés szempontjából Hollandia vagy Németország élhetőbb?
#4 Nem tudok általános képet adni Németországról de sokáig nézegettem mind a két országban állásokat és Hollandia mellett döntöttem.
1) Nem KELL tudni hollandul (angol bőven elég). Németországban KELL beszélned a nyelvet.
2) A 30%os szabályzás miatt az első 5 évben máshogy kell fizetésed első 30%-a után adóznod-> több marad a zsebedben (ez nálam +200 EUR/hó).
3) Németország valóban jobban fizet, de ez leginkább a low skill/entry level munkákra érvényes, ez a különbség később eltűnik: [link]
4) Hollandiában (minimálisan) kevesebb a munkát terhelő adó/járulék.
5) A harmadik képet nézd meg itt, lehet többet keresnek a németek de drágáb az élet náluk: [link]
"Hollandia agyonzsúfolt, lassan nem marad ép zöldfelület."
Jártál Hollandiában??? Még Amsterdam-ban is sok a zöld terület, nemhogy vidéken... Amsterdam-ban élek, szóval mindennap látom.
Én Hollandiára szavazok. Bár tudom, hogy régi kérdés. Csak ezt megláttam és válaszolnom kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!