Az MBA gazdasági diplomát megéri elvégezni?
Szia! Melyik egyetemen? MBA van a BME-n, Corvinuson, de a Harvardon is persze Amerikban.
Igazad van, hogy reszben azert keresnek tobbet az itt vegzettek reszben, mert tapasztaltak mar (szelekcio). Az MBA nagyreszt kapcsolatepitesrol szol. Megismered XYZ-t aki egy vallalat menedzsere, ket beadando kozott osszehaverkodtok es utana ad neked egy jo allast (leegyszerusitve).
Mernokkent nem lognal ki, sok iparagbol erkeznek az emberek. Pont az a lenyeg, hogy sokaknak nincs gazdasagi vegzettseguk, de van munkatapasztalatuk, szeretnenek menedzsment iranyaba elmenni, es ehhez a kepzes megadja a gazdasagi alapokat.
A presztizs sokat szamit az MBA-nel (jee en olyan okos vagyok hogy XyZ egyetemen MBA-ztam). Persze Harvard, Chicago, LSE stb. kulfoldi egyetemek jelentik a legnagyobb presztizst, de ezek nagyon dragak is (30 millio ft+).
Magyarorszagon talan a Corvinus a leghiresebb (4 millio a teljes kepzes).
Sok sikert!
Azért ilyen magas mert több év tapasztalat után vesznek csak fel és sok mérnök végzi el, akiknek a fizetése azért jól megdobja.
Ha gazdasági végzettséged lenne nem ér többet vagy nem jobban megbecsült mint egy pénzügy vagy vezszerv mester, adott esetben egy pénzügy még hasznosabb is ha valaki ezen a területen mozog.
Ez a szak azoknak jó inkább akik nem gazdasági alapszakról jöttek, mert nekik nem volt mindenféle menedzsmenthez és a vállalat pénzügyeihez kapcsolódó tárgyuk. Úgy van kialakítva a szak hogy nulláról magyarázzák el a dolgokat, nem kell gazdasági előképzettség, mérnökként is teljesíthető.
Azért ne keverjétek az MBA-t, és az executive MBA-t.
A sima MBA-hez nem kell munkatapasztalat, azt elvégzed simán egyetem után, mint egy mester szakot. Ilyen formán túl sok értelme nincs.
Egy executive MBA-nél már lehet szó kapcsolatépítésről.
Ha vezetői ambícióid vannak, akkor igen.
Az átlagfizetés pedig azért messze a legmagasabb a felvi.hu-n, mert Pü/Vezszerv mesterre 22-25 évesek mennek, MBA-re meg 35-40 évesek, sokszor vezetők, menedzserek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!