Tényleg ennyire borzasztó a helyzet a kormányablaknál, köztisztviselőknél, hogy egyetemet végzett emberek nettó 150 ért 40 órában melóznak ott szinte nulla cafetéria nélkül?
40 + bizony "öreg" a váltáshoz.
Soha nem szerettem, ha pocskondiázták bármelyik oldalon dolgozókat. Te innen ezt látod, de Ő biztosan mást mondana. Mindkét oldalon vannak olyanok, akik csak a fizetésükért járnak be dolgozni, mást nagyon nem csinálnak. Ez igaz a versenyszférára is.
Mondom mindezt úgy, hogy több, mint 20 évet lehúztam a versenypiacon, tisztában vagyok vele. Jönnek a szeretők, a rokonok, a haverok és élősködnek a cégen, Te pedig dolgozol helyettük is jóval kevesebb pénzért.
Én 42 évesen kerestem munkát, és bizony nem vettek fel sehova. Senkit nem érdekelt a tudásom. Nő, 40 felett, ingázó, gyerekkel. Valamelyik mindig probléma volt.
Más megoldás nem lévén, így kerültem át a "másik" oldalra. Ott ezek nem voltak problémák. Pontosan ugyanazt látom, amit a versenyszférában. Egyeseknek lóg a nyelvük, kettesek pedig egész nap kávéznak, vihognak.
Ha bemegyek bármilyen hivatalba, én is azt érzem, amit az átlag emberek éreznek az ott dolgozókkal kapcsolatban. Felesleges várakoztatás, félinformációk, lekezelő stílus. Tisztelet a kivételnek!
Azt megemlíteni sem merem, hogy többet dolgozom itt, mint a régi helyeimen. Őszülni is itt kezdtem, de maradok. A paramétereim alapján bárhova elhelyezkednem esélytelen. :)
Én nem kormányablakbál vagyok, de köztisztviselő. Nekem is diplomám van, nettó 129 ezerért vettek fel. Jó is lenne a 150:)
Itt azért sokan elvannak tévedve, hogy 2-3 órákat dolgoznak az emberek. Konkrétan ember sincs (itt vidéken). Nekem sem ez volt az álmom, de ha jelenleg nincs más lehetőségem, dolgoznom kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!