Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek közigazgatásban...

Szerintetek közigazgatásban jónak számit a nettó 260-as fizu, pályakezdőként (nincs ebben a cafeteria)?

Figyelt kérdés
Ti elégedettek lennétek? :)

2019. szept. 5. 17:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%
Közigben lehet ennyit kapni kezdőként, én is példa vagyok erre. Most többet keresek mint azok az évfolyamtársak, akik a versenyszférában robotolnak jah és közben csinálom a tudományos doktorit stb., szóval ez teljesen jó fizetés és továbbképzés céljából, mert mellette tudod magad képezni meg jól is keresel. Szóval a közignek vannak jól fizető részei ahol szakmai munka folyik.
2019. szept. 5. 22:14
 12/18 anonim ***** válasza:
95%
Én elégedett lennék. Gondolom, központi államigazgatási szervről beszélünk az esetedben. Szerintem nem rossz fizetés ez.
2019. szept. 6. 09:16
 13/18 anonim ***** válasza:
71%

> Most többet keresek mint azok az évfolyamtársak, akik a versenyszférában robotolnak

Inkább “robotolok” egy olyan cégnél, ahol a piaci körülményeknek kell megfelelnem, mint lógatom a lábamat az adófizetők pénzén.

2019. szept. 6. 09:36
 14/18 anonim ***** válasza:
20%

Ki mondta, hogy lógatja mindenki a lábát az adófizetők pénzén, aki közigben dolgozik? Én napi 9-10 órát dolgozom, ez a munkaidő rendben van, de efelett már nem normális huzamosabb ideig kihajtani magad egészségügyi szempontból sem, ráadásul ha leosztom az órabért meg sincsenek fizetve ezek az évfolyamtársak a versenyszférában (sokszor hajnalig benn vannak, hétvége végig munka). A robotolás alatt ezt értettem.

2019. szept. 6. 10:28
 15/18 A kérdező kommentje:

#13 most elég nagy az arcod, csak éppen teljesen alaptalanul, valószínűsítem, hogy semmi közöd nem volt soha a közighez, főleg nem központi áll.ig. szervhez! Igen, én egy központi szervnél keresek ennyit teljesen kezdőként, úgy, hogy eletemben nem dolgoztam előtte. Ez az egyik fele.

A másik, hogy írtam, hogy egyetemre járok mellette, csinálom a masodik diplomámat, amivel ennek a bérnek az 5x-ét lehetne majd megkeresni, ha nagyon odateszem most magam mind a munkámban, mind a tanulmányaimban. Tudod, mennyire nem egyszerű ez? Én nagyon szivesen megnéznélek Téged, 13-as, hogy a reggeltől estig robotolós versenyszférás munkádat hogyan egyeztetnéd össze egy keményebb egyetemmel, egy húzósabb szakkal, ahol nem elég kettessel, harmassal végezni, ha prímán akarsz keresni nehány éven belül, es elismert szakember akarsz lenni abban amit csinálsz. Arrol nem beszélve, hogy a versenyszféra sehol nem fog téged támogatni abban, amit a saját javadra csinálsz (képezed magad teszem azt), míg a közigben teljes mértékben támogatják a további tanulmányaidat, sőt, plusz szabadnapokat is adnak vizsgák esetén. A versenyszférát eppen azért hívják versenyszferanak, mert profitorientált szervezet, senkit nem érdekel az, hogy neked délutántol éjfelig tanulnod kellene, mert a cég érdeke az első, a profit.

Hozzáteszem, nekem is vannak az előző egyetemről ismerőseim,akik magánszférában helyezkedtek el robotmunkákra, nevetségesen alacsony kezdőbérekkel, míg ismerek olyat is, aki szintén központi államigazgatásban helyezkedett el, ENNÉL IS magasabb kezdőfizuval (illetménnyel), és közben nyugisan csinálja a második diplomáját.

Apropó, ha azt hiszed, hogy a közigben a dolgozók az adófizetők pénzén lógatják a lábukat, támogatnám, hogy egy hétre álljon le teljesen az államigazgatás, és azt hiszem, nagy bajban lennél, ha éppen akkor járna le az útleveled, akkor lenne szükséged adóügyeidet intézni, akkor lenne szükseged a rendőrség segitségére, a jegyző eljárására, vagy éppen bármi másra, ami elképzelhetetlen államigazgatási szerv eljárása nélkül.

Ne legyünk ilyen nagyképűek és ne nézzünk le egyetlenegy munkát/ szakmát sem, hisz mindenre van szükseg, kereslet.

2019. szept. 6. 16:34
 16/18 anonim ***** válasza:
12%

> #13 most elég nagy az arcod, csak éppen teljesen alaptalanul, valószínűsítem, hogy semmi közöd nem volt soha a közighez, főleg nem központi áll.ig. szervhez!

Nos, de, sajnos volt, illetve van. Attól most tekintsünk el, hogy én finanszírozom az adómmal - és hidd el, nem önkéntesen. De pont mostanában volt egy szuper jó tapasztalatom a közigazgatással. Rendeltem egy új Mercedest, és mit ad az ég, viszonylag hamar, július közepére elkészült. Nagyon megörültem neki. Aztán jött állambácsi (és nem, most nem a 27% áfáról beszélek, ami több mint kétévi fizetésed; sem a regisztrációs adóról vagy "üzembe helyezési illetékről") a remek közigazgatásával. Majdnem EGY HÓNAPOT kellett várnom arra, hogy nagy kegyesen megengedjék, befizethetem a regisztrációs adót és üzembe lehessen helyezni az autómat. Több mint három hétig nem használhattam a kocsimat a drágalátos közigazgatásod miatt.

Na sebaj, én csak a versenyszférában "robotolok", viszont lassan végzek is, és holnap egy 800 ezer forintos nyaralásra indulok. Ti addig csak lopjátok szépen tovább a napot az adómból, ingyenélők.

2019. szept. 6. 16:44
 17/18 A kérdező kommentje:

#16 nem fogok vitába szállni, de az nem vall túl intelligens gondolkodásra, hogy egy személyes negatív tapasztalat miatt már "ingyenélőnek, lopósnak" titulálod a köziges dolgozókat, akik (gondolom, ezt nem kell magyarázni) csak a munkájukat végzik, nem holmi gyermeki csíny kedvéért "csesznek ki" veled.

Nekem pár hónapja volt egy gyorshajtásom, ami miatt megbüntettek 30 rugora. Most akkor utáljam, szidjam az egész magyar rendőrseget, lopják az adófizetők pénzét azzal, hogy én hibáztam, ezért fizetnem kellett birságot?

Ez kb ugyanaz a helyzet. Azt kivánom, ennel nagyobb tragédia sose érjen.

2019. szept. 6. 17:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem hogy melyik közig szerveknél lehet ennyit keresni? És hogy mit tanultok? Nekem kezdőként kormányhivatalban br. 300.000-t mondtak + cafeteria és BKK bérlet. Navnál br. 350.000-t BP-n. Én is pályakezdő vagyok igazságügyi szervező diplomával.
2020. febr. 10. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!