Tényleg annyira nehéz manapság a mi kis országunkban megélni?
Arra lennék kíváncsi hogy tényleg annyira szar a helyzet, mint ahogy az a csapból is folyik? Lehet elég hülye kérdés, mert nyilván tapasztalja az ember még akkor is hogyha gyerek/diák. Viszont még nem dolgozom, éppen második szakmámat csinálom amiben szeretnék elhelyezkedni és évekig dolgozni. 21 éves vagyok tehát azzal nyilván tisztában vagyok hogy kevés az átlagfizetés és mindezek ellenére minden nagyon drága és egyre csak drágább. Viszont az hogy itthon is csak a negatívat hallom, hogy minden és mindenki szar, ez az ország is úgy szar ahogy van, itt megélni nem lehet, ha nem vagy politikus vagy bármilyen maffia tag..
Személy szerint én ezt hülyeségnek tartom és mindenki ki tudna törni ebből ha nagyon akarna. Sokan sajnos rosszul választanak szakmát és ezért van az hogy dolgozni is utálnak, de úgy vannak vele, hogy más lehetőség nincsen.
Nektek erről mi a véleményetek és Ti hogyan élitek ezt meg? A mindennapokat, stb, stb.
Remélem senkit nem bántok meg ezzel a kérdéssel és a saját véleményemmel, mert nem ez a célom. Viszont mások véleménye és tapasztalata is érdekel.
Köszönöm előre is, hogyha végig olvassátok és válaszoltok rá.
Mindig az a kérdés mihez hasonlítunk. Én nem gondolom azt, hogy ma egy tisztességesen dolgozó párnak nehéz megélnie, de az tény, hogy vannak olyan államok, ahol ez egy átlag fizetésből sem lehetetlen, míg nálunk az.
Ettől függetlenül szerintem nem annyira rossz a helyzet, az más téma, hogy az oktatási és egészségügyi rendszert már legalább 10 éve meg kellett volna reformálni a fejlettebb államok mintájára és lehet az adórendszert sem ártana átgondolni.
Látom, az irigykedés még megy. Elárulok egy titkot: ha 0%-ra is pontoztok, ti attól még nem fogtok többet, én pedig kevesebbet keresni.
Nincs diplomám, otthagytam az egyetemet. Az én utam mindenki előtt nyitva áll, csak mondjuk nem árt, ha nem vagy egy frusztrált, kishitű, ráadásul ostoba alak.
Szerintem a lakhatáson kívül nem para. Elég jól el lehet boldogulni, ha van valami szaktudásod, végzettséged, és akarsz dolgozni.
Ha nem tudsz anyádéknál lakni, vagy nem örököltél lakást, akkor jön az orbitális cumi.
Vagy ha lebetegszel tartósan, vagy ápolsz olyat, aki lebetegedett. Akkor éhhalál.
13.-al egyetértek: 25 évesen keresek majdnem nettó félmilliót, viszont kilátásom sincs egy jobb, saját lakásra/házra Budapesten, illetve egy jobb autóra. Ez egy szép fizetés (jövedelem), de nem leszek gazdag (vagyonos) tőle. Megélni természetesen kényelmesen meg tudok, csak ha a jövőre gondolok, család stb., vannak aggályaim azért. Főleg, hogy a családomat jelenleg elég erősen támogatom anyagilag, ami erősen visszaveti a megtakarítási arányomat.
Szóval mélyről jöttem, egyáltalán nem lehetetlen kitörni, de nem leszek 'gazdag' sosem, nagyon nehéz behozni a lemaradást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!