Közalkalmazott pedagógust megtehetik, hogy nem engednek el szabadságra amikor én minden jogszabályt betartottam a szabadság kérelemnél?
Én sem nagyon értem a kérdezőt!
Soha életemben nem tudtam elmenni 2 hét nyári szabira, mert olyan jellegű volt a munkám. Aki ott dolgozott, az tudomásul vette. Akinek nem tetszett, az ment máshova...
Amikor te ezt a munkát elvállaltad, akkor tudomásul vetted, hogy vannak kritikus időszakok, amikor nem lehet el enni szabira, pl az tanév kezdete pont ilyen. Az jó nagy hülyeség volt, hogy engedély nélkül lefoglaltad és kifizetted az utat, szóval ez így bukó. Hiába mész a munkaügyre vergődni, a törvény nem melletted áll. Vagy fogod magad elutazol, aztán viseled a következményeit.
Bár tudom, hogy az alapítványi suliban, bármit megtehetnek a tanárok szankció nélkül..., 🤣
A munka törvénykönyvét nem írhatja felül egy kormányrendeletet miszerint a szünetekben kell kiadni a pedagógus szabadságát.
Amelyik munkahelyen pedig nem lehet kiadni bizonyos időszakokban szabadságot, ott kollektív szerződésben rögzítik ezt és tudomásul kell venni, de pedagógusoknál nincsen semmi ilyesmi, csak egy kormányrendelet.
Egyébként munkatársakkal (utaznák el, szóval helyettesítésről szó sincsen.
A gyerekeknek is jobb ha még pihennek egy kicsit ebben a kánikulában
Ha ennyire felháborítónak tartja mindenki ezt a dolgot akkor esetleg rögzíthetnék valamilyen formában, hogy ne fordulhasson elő többé ilyesmi.
"A munka törvénykönyvét nem írhatja felül egy kormányrendeletet miszerint a szünetekben kell kiadni a pedagógus szabadságát....
Egyébként munkatársakkal (utaznák el, szóval helyettesítésről szó sincsen.
A gyerekeknek is jobb ha még pihennek egy kicsit ebben a kánikulában"
:D :D :D
Komolyan, egyre jobban szórakozom, mert nyilvánvalóan viccnek szántad az egészet:
Szóval a kormányrendelet nem írhatja felül a Munka törvénykönyvét, de Ti önhatalmúlag, több munkatárssal együtt "eltolhatjátok" a tanévkezdést egy héttel - hadd pihenjenek még a gyerekek :D :D
Megkerestem a weboldalt, ahonnan feltételezhetően (!) bemásoltad ezt a sok mindent:
Erre valamiért nem tértél ki részletesebben:
"A pedagógusoktól viszont morális alapon elvárható, hogy a szóban forgó hét napot (vagy annak egy részét) valóban csak akkor vegyék igénybe, ha másként nem oldható meg az életükben jelentkező probléma."
Ahogy én látom, ez kb. azt jelenti, hogy ha a felnőttkorú gyermeked neadj'Isten augusztus 30-án szenvedne autóbalesetet és kómába esne, de táppénzre már nem vagy jogosult utána, AKKOR (vagy ehhez hasonló súlyosságú helyzetben) valóban indokolt lenne a szabadságigény pozitív elbírálása. Szerintem viszont a külföldi utazgatás nem ilyen indokolt eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!