Egyes munkáltatók miért nem hirdetnek, amikor tudva tudom, hogy van üres álláshely?
Jó de lehet felvesznek egy külsőst pedig még alkalmasabb külsős is lenne csak az meg mondjuk egy héttel lemaradt a jelentkezéssel vagy valamiért mégis kiesett még az önéletrajzzal stb. Szinte mindenki helyett lehet jobbat találni, ezen felesleges lovagolni. Ha csak külsőst vesznek fel azzal is befürödhetnek, mert kiderül pár hét után, hogy mégse olyan jó az alkalmazott akit kiválasztottak és közben a jobb munkaerőt elszalasztották.
Ha felvesznek egy belsős ismerőst de nem válik be keresnek helyette mást, ha viszont megüti a szükséges szintet a cégnek már megfelel, hiába lenne nála még jobb is. Viszonylag kicsi az esélye hogy valaki még nála is jobb szakember de alacsonyabb fizut kér, ez inkább a munkáltatói álom. Azért ahol nagyobb a szaktudás az meg is kéri az árát.
Eleve mennyire megbízható az a forrásod, aki szerint van hely...
Másik meg, nem feltétlenül protekcióra kell gondolni, simán lehet, hogy házon belül gondoskodnak az utánpótlásról
"Szakmai kompetenciakkal rendelkező ismerős kell! Jobb mint egy idegen! Ha nincs ilyen ismerős, akkor kell meghirdetni."
Pontosan ez! Nálunk is így van, ha felteszünk egy hirdetést azonnal özönlenek az önéletrajzok, de igyekszünk ismerős (megbízható) embereket levadászni. Így gyakran csak belső ajánlás útján lehet bekerülni. Eddig szerencsére mindig bevált, én is így kerültem be és én is ajánlottam már be üresedére embert. Amúgy is olyan a szakma, hogy mindenki ismer mindenkit szinte.
Nálunk ilyenkor a szakmai kompetenciájáról te kezeskedsz, így persze nem ajánlunk be bárkit, csak mert jóba vagyunk.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!