Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek mennyi lehet a...

Pupusz kérdése:

Szerintetek mennyi lehet a valós bruttó, illetve nettó átlagfizetés Magyarországon?

Figyelt kérdés
A Ksh szerint 300.000 bruttó a magyar átlagfizetés, ami gyermekek, kedvezmények nélkül 200.000 nettó. A munkaerőpiac legnagyobb részét a kkv-k adják, ahol jellemzően nem annyira jelentik be az embereket, mint amennyit ténylegesen keresnek, hanem minimálbérre, vagy 4-6 órába. Azaz a nem kkv-kban dolgozók, multisok, állami alkalmazottak bejelentett bérének kellene felfelé ellensúlyoznia a kkv-s többség alacsony bérét ahhoz, hogy kijöjjön ez az átlag 300e bruttó. Bp-en, nagyvárosokban tudtommal nem túl nehéz megkeresni ezt az összeget, legalábbis nettóban, azaz 200-at. De vajon vidéken, kisvárosokban, falvakban mennyire nehéz ennek az összegnek a megteremtése, amikor egy kezdő operátori fizetés egy gyárban 160.000 nettó? Nem beszélve a tanári, orvosi, ápolói, óvodai, bölcsödei, rendőri stb. fizetésekről, amik igen alacsonyak, főleg kezdőként. Ennek ellensúlyaként valamely szektorban sokaknak igen magas fizetésre kellene bejelentve lenniük ahhoz, hogy felhozzák ezt az átlagot. A környezetemben a mérnökök és programozók vannak leginkább magasabb, 4-5-600.000 bruttó bérre bejelentve, ám ők nincsenek annyian, hogy ellensúlyozhassák az alacsony béreket. A vállalkozói réteg pedig jellemzően nem jelenti be magát magas bruttóra, mivel nem akar több járulékot fizetni maga után, ami több százezer Forint is lehetne havonta pluszban. Érdekel, hogy nektek és a környezetetekben mennyi számít átlagosnak bruttóban, vagy nettóban? Mik a tapasztalataitok? Mennyire vehetjük hitelesnek a Ksh számítását 300.000 bruttóval, ami 200.000 nettót jelent? Országosan érdekelnének a válaszok, puszta kíváncsiságból. Előre is köszönöm a hiteles válaszokat.

#fizetés #átlagfizetés #nettó #bruttó #bér #KSH ##átlagfizetés ##ksh ##brutto ##netto
2019. aug. 18. 12:50
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
30%
Nekem nagyjából bruttó 600e a fizum, és ezzel marhára átlag felett vagyok főleg itt Borsodban. Ha nem túlórazól pl sima operatorkent az átlag jó ha megüti a br 200et.az átlag marha szomorú olyan 140-160 nettó környékén alakul errefelé
2019. aug. 19. 09:05
 22/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Érdekes különbségek jöttek ki, elég nagy a szórás. Valaki szerint 140, valaki szerint 180, valaki szerint 350e az átlag.
2019. aug. 19. 10:10
 23/27 anonim ***** válasza:
88%

"Igen csak a magyarok 70-80%-a nem keresi meg az átlagot."

És akkor mi van? Aki akarja, aki tesz érte az megkeresi. A többi meg keres minimálbért.

Egyébként azért szerintem ennyire nem rossz az arány. Nem hinném, hogy a legjobban kereső 20-30%-ban vagyok a magyar átlag feletti fizetésemmel.

2019. aug. 19. 13:51
 24/27 anonim ***** válasza:
66%

Pedig, de, kevesen tudják, hogy már nettó 300-400 ezer Ft-os fizetéssel (kereset szempontjából) már a felső 10%-hoz tartoznak az emberek.

A társadalom nagy része rohadt keveset keres, a háztartások 53%-a társadalmi minimum alatt él. A társadalom harmada pedig egyenesen létminim alatt.

[link]

2019. aug. 19. 15:40
 25/27 anonim ***** válasza:
70%
18 as ott a pont! Ne foglalkozz azzal a primitívvel had olvasson KSH statisztikát boldog tudatlanság.
2019. aug. 19. 16:30
 26/27 anonim ***** válasza:
76%

"Pedig, de, kevesen tudják, hogy már nettó 300-400 ezer Ft-os fizetéssel (kereset szempontjából) már a felső 10%-hoz tartoznak az emberek."

Két gyerek két felnőttel az akkor 1,2-1,6 millió amit írsz. Azzal már szerintem is felső 10%-ban van egy család.

2019. aug. 19. 17:29
 27/27 anonim ***** válasza:
33%

20 as.

Nem audi,es nem diplomas.

Erettsegi,technikummal.vagy valami ilyesmi.

10 eve kezdett ennel a cegnel,egyszeru sori munkaskent.

Erettsegit csinalta estin,aztan technikumot es kozben szepen lepkedett feljebb.

Meg hat eleg torteto tipus,csak neki fizettek a sulikat is,fizu emelest is folyton kiharcolja maganak.

Neha en sem ertem,hogy csinalja😅😅

2019. aug. 19. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!