Hogy lehet kezelni, a munkahelyi utálkozást, a kollégák aljaskodásait?
Nem vagyok egy társasági ember,de próbálkozok.
UTÁLNAK.
Tudom,nézzek magamba,megtörtént.
A problémákat nem szeretném részletezni,inkább csak kiváncsi lennék,aki járt hasonló cipőben,mit csinált?
Január óta vagyok a cégnél.A főnök jövőre megy nyugdíjba,mindenki tudja,hogy az ő helyét szeretném.
A fizetésem sok kollégáménak így is már a 2szerese (gyerekek utáni járulékkedvezménnyel).
Nem nézek le senkit azért,mert nincs diplomája,elvált és egyedülálló anya.A munkatársaim vagy 90%a.
Nem érdekel!
KOMOLYAN.
Én örülök,ha nyugiban elvégezhetem a munkámat.
A 20onx kollégából 3an nem dohányzunk,így a cigis összeülésekben sem veszek részt.Nincs hozzá gyomrom.
Mindenkihez kedves vagyok,de nem igénylem a pletykázást,a munkahelyen kívüli összejárásokat.
Már szinte görcsösen ügyelek arra,hogy mit mondok.
Legutóbb be akartak rakni egy potya értekezletet,felhívtak hogy be tudnék e menni?(pont szabin voltam).Mondtam,hogy épp nyaralok,na azóta mindenhonnan azt hallom,hogy így-úgy villogtam a külföldi nyaralásommal!
Kezdek belefáradni!
Sorstársak?
Jó tanács?
Én úgy kezeltem, hogy felmondtam. Persze nem ezt tanácsolom neked is. Mert én azért tehettem meg, mert volt hova mennem, például a szülői házba ahol lehetőség volt a már működő gazdaságban megélni. Vagy ha városi voltam akkor is volt otthoni megélhetési forrásom, így nem én jártam rosszul ha valahol felmondtam, hanem a munkatársak szívtak, no meg a tulaj. De annak jó oka volt ha felmondtam, mert ahogy a kérdésedben is írtad, piszkálásokról volt szó. Például nem bírták elnézni, hogy diplomával érettségit vagy azt sem követelő munkakörben dolgozok. És felmondás után mindig valami jobb megélhetési forrásom lett. Szóval nekem a kapcsolat megszakítása szokott bejönni ha piszkáltak. És nem én szívtam, hanem pont azok akik piszkáltak. Például legutóbb a felmondásom után az én munkámat is el kellett végeznie a fő piszkálónak, hisz egykönnyen nem találtak helyettem embert. Miközben én meg azon hezitáltam és hezitálok hogy a trópusi paradicsomokban fogok csavarogni és új életteret keresni.
Egy másik tanács: Könyvtárból vedd ki a Verbális önvédelem című könyvet.
Amúgy ha például azzal piszkálnak hogy nyaralással villogsz, akkor csak ennyit reagálj: Hmm, lehet hogy villogásnak tűnik, de lehet hogy oda is akarok költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!