Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fennáll e annak a veszélye,...

Fennáll e annak a veszélye, hogy a digitalizáció miatt elvesztem a munkámat?

Figyelt kérdés
Ha közigazgatásszervező diplomával kormányablakban vagyok ügyintéző.Attól félek jön a digitalizáció és az online ügyintézés miatt nem kellek majd.Már ezt beszélik

2019. aug. 9. 14:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

5:

Azért a könyvelés kicsit /nagyon/ más tészta.

Maga a technikai része persze eltűnhet (szerintem ennek a könyvelők fognak a legjobban örülni), de az adótanácsadást soha nem fogja tudni egy gép/szoftver helyettesíteni.

2019. aug. 9. 20:42
 12/15 anonim ***** válasza:
88%
"Akkor hagyják abba azt a szoftver fejlesztést.Megvagyunk nélküle is.." Menj a Munkaügyi Központhoz dolgozni, egyelőre nem látok semmilyen fejlődést, ami az online ügyintézést támogatná.
2019. aug. 9. 22:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én most jelentkeztem felsőoktatásba, pótfelvételi eljárásban, tehát frissek a tapasztalataim.

Kényelmes volt a "fotelből" jelentkezni, este, otthon, munka után. Kényelmes volt az online, 10 másodpercet igénybe vevő hitelesítés.

Kényelmes volt, hogy csak a diplomámat és a leckekönyvemet kellett lefotóznom. Nemhogy otthon intézhettem az egészet, hanem az érettségit és a nyelvvizsgát automatikusan kapják.

Pár hónapja az adóbevallás volt kényelmes, csak át kellett futni az adatokat, pár perc volt az 1 % rendelkezés is.

A napokban intéztem állandó utalást is.

A közüzemi számláim maguktól fizetődnek be, magát a számlát online kapom, nem kell itthon, papír formájában őrizgetni.

Évente kb. 5 hivatalos(abb) papíralapú levelem jön, ma például a választási értesítő.

Úgyhogy, Kérdező, ne haragudj, de én remélem, hogy tovább automatizálják az ügyintézést!

Még nem döntöttem el, mivel szeretnék a jövőben foglalkozni, de könnyen lehet, hogy pont az adatokkal, adatok biztonságával kapcsolatosan valamivel, bár a modellezés jobban érdekel.

Tanulj inkább Te is tovább, akár "csak" idegen nyelvet vagy kezd valami kreatív dologba, vagy egyéb.

2019. aug. 10. 19:05
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszolva, hát én nagyon remélem.

Bocs, nem miattad, hanem magam miatt, mert rohadtul utálom a hivatali ügyintézést, a legfeleslegesebb időpazarlásnak tartom, és amit csak lehet online intézek.

Én azt furcsállom, hogy nem lehet még mindent ügyfélkapun keresztül online intézni.

Tehát pl. egy autóeladásnál még mindig muszáj vagyok bemenni az okmányirodába.

2019. aug. 10. 19:12
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

13:

Te is? Én is :D

Nem tudod, hogy kb mikor lesznek láthatóak a pontok az Efelvételiben?

2019. aug. 10. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!