Hogy lehetek sikeres a kapitalizmusban?
Életképtelen vagyok,nincsenek se barátaim,sem emberi kapcsolataim,nem tudok önállóan dönteni és elcsesztem az életemet.Van egy piacképtelen OKJ-m és most egyetemen tanulok,de itt is egy piacképtelen szakot választottam,szóval hamarosan lesz egy piacképtelen diplomám is,amivel nem tudok megélni,valószínű hogy így meg majd a gyártósorra fogok kerülni.
22 vagyok már.Mondjuk,hogy vagyok 23 és van 2 piacképtelen végzettségem is.
Mit kezdjek az életemmel?
Mit csináljak külföldön?Ez a papír nem jó semmire sem külföldön.Nem azért tanultam,hogy mosogatni menjek.
Én nem buta semmirekellő vagyok hanem egyetemista!!Csak a kapitalizmusban semmit sem ér a diploma
Hogyne érne de nem mindegy milyen.
Büfészakos diplomák kuka,szociológia is,meg a bölcsész diplomák 90%-a is.
Tanultál volna mérnökinfón,gazdinfón,matematikus,gazdasági elemző szakon akkor lenne melód.
Leírtam már,hogy munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatás
Nem lehet mindenki mérnök.Én azt tanultam ami érdekelt
Mindenki nem,de te igen.
Kit érdekel más?
Magaddal törődj ember.
Nem is kell mindenki de te lehetsz attól még.
Akkor legyél érdeklődőbb.
Menjek el mérnöknek?Nem voltam soha sem jó a műszaki cuccokban.Kéne ahhoz fizika érettségi,már 5 éve nem volt fizikaórám és akkor se ment túl jól.Az alapoktól kéne kezdeni az egészet,a matejkal együtt.
Kapitalizmusban csak a mérnökök tudnak érvényesülni?
Amelyik érdekelne,de nem feltétlenül kell diploma szakmunka is okés: asztalos,PLC-s,CNC-s, villanyszerelő,autószerelő.
Nem feltétlenül diploma kell,jó szaki is degeszre keresi magát meg mindig lesz munkája.
Igen, a kapitalizmusban CSAK a mérnökök tudnak érvényesülni. Nálad alapvető problémák vannak, nem csak az, hogy nem bírsz elhelyezkedni. Hagyd a francba, a végén az lesz, hogy csak a közlekedésmérnök nem tud megélni a kapitalizmusban, minden más mérnök igen.
Menj el gyártósorra, ha bírod a váltott műszakot, akkor autóiparból kijössz 200+ körül. Mindenféle igazgatási diplomát meg kerülj el, semmi hozzáadott értéket nem képvisel a munkájuk, a befektetett energia fejében fizetik is meg.
Hát pedig keményebb az igazgatás,mint gondolod.
Közlekedésmérnök az meg tud élni?Azt olvastam az se egy életbiztosítás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!