Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Klímás szakmáról valakinek...

Debremart kérdése:

Klímás szakmáról valakinek van tapasztalata aki tud infót adni, hogy pontosabban milyen is?

Figyelt kérdés

2019. aug. 5. 08:04
 1/5 anonim ***** válasza:
33%
Általában más szakma mellett csinálják a beszerelést/karbantartást, mert meglehetősen szezonális.
2019. aug. 5. 08:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok szakértő.

5 éve beszereltettem egy (220 ezer forintos) klímát a lakásomba. Tetőtéri a lakás, a födémet kellett átfúrni és a kültéri egységet a cserepes tetőre kirakni. Kb 90 perc alatt megcsinálta a fickó és a telepítési díj 60 ezer volt. Évente a szezon előtt eljön hozzám karbantartani 7500 Ft-ért. Fogalmam sincs, hogy hány ügyfele van, de szerintem jól lehet vele keresni.

A hűtő fűtő klímák miatt télen is lesz majd megrendelésed.

2019. aug. 5. 09:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze megéri csinálni,de úgy, hogy klíma-, hűtés- és légtechnika. Szóval lefeded a lakossági és a céges igények nagy részét, így nem csak szezonban van munka, viszont a nyáron rengeteg a megkeresés. Szóval megéri kitanulni a szakmát.
2019. aug. 5. 11:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2019. aug. 6. 04:12
 5/5 anonim válasza:

Mint alkalmazott vagy mint vállalkozó? Mert nem mindegy...

Sokan mondják, hogy jól lehet vele keresni, de mondják ezt már 15 éve, akkor volt 10 ezer szerelő tavaly 30 ezer, jövőre meg lesz 50 ezer... Telített a piac! A régiek fennmaradnak az újak kiesnek, már ha vállalkozásról van szó. Az a baj, hogy 0 év tapasztalat zéró referencia után nem nagyon kapkodnak. Ezért biztosabb egy stabil nagy múlttal rendelkező cégnél elhelyezkedni, akik meg is fizetnek.

De, ha már építőipar, akkor villanyszerelő, burkoló, festő, kőműves! Mindegyikkel jól lehet keresni. A villanyszerelő meg konkrétan hiányszakma, 20 telószám felhívása után találtam is szerelőt aki bekötötte 15 ezerért a bojlert ki-be pakolással együtt ha 5 percet itt volt sokat mondok. Szal ha csak 10 címe van egy nap az 150 ezer és délre otthon van. Vezetékáthúzás 2 éve 500 ezer és ez csak egy 80m2-es lakás! Fél nap alatt kész is volt... hol keres egy klímaszerelő fél nap alatt 500 ezret??? Tesómnak a 35m2-es garzont 350-ért csinálták meg Pesten és a szerelvények benne sem voltak az árban. A burkolás nálam majdnem egy millába állt meg anno, lassan nem is lehet kapni burkolót aki 5 ezer alatt lerakja a Gress lapot. A klímaszerelők is olyanok mint a programozók, Dunát lehet velük rekeszteni...

2019. aug. 9. 01:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!