Milyen másodállást vagy hasonlót lenne érdemes vállalni?
Pályakezdőként dolgozok egy könyvelőirodában 8:00-16:30-ig. Meg van hozzá a szakmám, de adatrögzítőnek vettek fel, így még a szakmai minimálbért sem kapom meg.
Már azon gondolkozom, hogy vagy elemegyek valami konyhai kisegítőnek, vagy hasonlónak, de közben meg küldözgeti nekem mindenki ezeket a piramis játékszerű leveleket, farmasi, amway és társai. Eddig nem gondoltam ezekre komolyan, de már nem tudom. Valamit kéne kezdeni, mert ez a pénz semmi, és szeretném magam tovább képezni is, pl. nyelvből, de ahhoz is pénz kell.
Mi a tanácsotok?
22/L
Mióta dolgozol itt, adatrögzítőként? Pályakezdőként nem nagyon lehet még ugrálni - ha szerzel egy kis gyakorlatot, akkor mondanám, hogy ne mellékfoglalkozást keress, hanem szakmádba vágó munkát.
Olyan mellékfoglalkozást meg semmiképpen ne vállalj, ami úgy kezdődik, hogy fizetni kell.
Ha van szabad időd, akkor szánj rá belőle egy keveset és nézz utána ezeknek a "piramis játékszerű" dolgoknak. Rá fogsz jönni, hogy ezek a farmasi, amway és társai nem piramisjátékok, hanem másodállásként is végezhető munkák.
Ha amúgy is könyvelőirodában dolgozol, akkor még az is lehet, hogy van jó pár ügyfeletek erről a területről. Beszélgess velük.
Kérdező, a 2-es folyamatosan nyomatja itt a gyakorin az MLM-et, a piramisjátékokat, állandóan "fényezi", nyomul, úgyhogy ne hallgass rá.
2-esnek: jó lenne, ha nem itt szereznéd az ügyfeleidet és nem próbálnál rávenni embereket erre- hagyd, hogy ők döntsék el, mi jó nekik.
Amúgy meg a lehető legrosszabb tanács, hogy a könyvelőiroda ügyfelei közül keressen embereket - ugyanis nemrég kezdett ott dolgozni, ha rögtön elkezdi nyomatni az MLM-es dolgokat, még akár ki is rúghatják emiatt a munkahelyéről.
@#3
Itt a gyakorin mindenféle munkát "nyomatnak" gyári munkától kezdve parlamenti képviselőig. Miért pont az MLM-ről ne lehetne beszélni? Hiszen az is egy munka.
"hagyd, hogy ők döntsék el, mi jó nekik."
Jól dönteni csak akkor lehet, ha ismered a lehetőségeket. Legtöbben nem ismerik (pl te sem, hiszen kevered a piramisjátékot az MLM-el).
"ha rögtön elkezdi nyomatni az MLM-es dolgokat, még akár ki is rúghatják emiatt a munkahelyéről"
Én egy szóval sem írtam, hogy kezdje el nyomatni. Azt írtam, hogy beszélgessen azokkal, akik már ezzel foglalkoznak és náluk könyveltetnek. Szerintem olvasd el még párszor.
Különben a válaszod szerintem haszontalan (de nem pontozom le). Én (mint szakmabeli) azt tanácsoltam a kérdezőnek, hogy szánjon rá egy kis időt és tanuljon. Ezzel szemben te (mint laikus) azt, hogy ne tegye, mert szerinted ez egy átverés.
4-es, Te is olvass figyelmesen. hol látsz Te olyant, ahol azt írtam volna, hogy átverés?? Semmi ilyent nem írtam. Csak annyit, hogy a kérdező ne vállaljon olyan mellékfoglalkozást, ami úgy kezdődik, hogy fizetni kell.
Honnan tudod, hogy én nem ismerem az MLM működését?
Az Mlm és a piramisjáték között nálam vessző van, ami egy felsorolásban 2 különböző dolgot jelent.
Valószínűleg, összekeversz a kérdezővel, aki viszont ezt írja: "közben meg küldözgeti nekem mindenki ezeket a piramis játékszerű leveleket, farmasi, amway és társai"
Szóval ne kenj rám olyan dolgokat, amit nem írtam - és ezzel be is fejeztem az értelmetlen vitát - erre nincs időm.
Igazad van, az átverés szót konkréten nem használtad sehol, ezt csak én gondoltam hozzá a hozzászólásodból. Elnézést kérek érte.
"Az Mlm és a piramisjáték között nálam vessző van". Ezt írtad:
" ...folyamatosan nyomatja itt a gyakorin az MLM-et, a piramisjátékokat..."
Én soha nem nyomattam a piramisjátékokat. Teljes mértékben elítélem mindegyiket. Sőt a törvény is tiltja.
"Honnan tudod, hogy én nem ismerem az MLM működését?"
Többek között onnan, hogy most is azt írod, hogy: "ne vállaljon olyan mellékfoglalkozást, ami úgy kezdődik, hogy fizetni kell."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!