Van olyan területe a jognak, ahol nagyon sokat számít a diploma minősítése a felvételinél?
Figyelt kérdés
Rite leszek jó eséllyel, ezért picit félek.. :(2019. júl. 24. 09:42
1/3 anonim válasza:
Sajnos kevesebb lehetőseg vár majd rád a jövőben
Viszont a kerdesedre reszletesebben ez a link ad választ,
illetve sok sikert azert!
2/3 anonim válasza:
Hát rite nem igazán szerencsés. Cum laude a jobb helyeken ma elvárt, mivel sokan végeznek ez alapján szűrik az embereket, sőt olyat is tudok mondani ahol a summa az elvárt (Bp viszonylat). Állami szférában is - bíróság, ügyeszség - minimum cum laude, amivel be lehet jutni, az alatt nem is érdemes próbálni. Ha esetleg PhD-n gondolkoznál rite-vel nem is lehet felvételizni ha jól tudom. Ha nem nívósabb, nevesebb ügyvédi irodába mész akkor szerintem nem nézik a minősítést, bár nem tudom, elég sokan jelentkeznek jogi pozíciókra.
3/3 anonim válasza:
Rite - vel, kb sehol, a jogi pályán.
Az önkormányzatoknál lehet, de oda bármilyen diploma jó.
Komolyabb jogi munkákra (közjegyző, ügyészség, bíróság, nagyobb ügyvédi irodák) alapelvárás a Cum Laude.
Qurva nagy szemétség és hagyjuk, hogy mi a realitása ennek az elvárásnak, de az élet alapból nem fair.
Ez sem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!