Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tehetek? Végrehajtó segíthet?

Mit tehetek? Végrehajtó segíthet?

Figyelt kérdés

Van egy közös üzletem az exfeleségemmel,továbbá közös tartozásunk is.(elváltunk de a vagyonmegosztás még nem volt meg,de nem tudom megvárni a tartozások miatt!)

Szeretném eladni az üzletet hogy kitudjam fizetni a tartozásunkat amik csak nőnek,de az ex nem hajlandó semmiféle kompromisszumra,nem akarja eladni az üzletet és a tartozások is csak nőnek!

Mit tehetek?

Végrehajtót felbérelhetem hogy lerendezze a dolgot???

Valami ötlet?Már tehetetlen vagyok...

2010. júl. 11. 13:12
 1/9 anonim ***** válasza:

A végrehajtók CSAK birósági itélet alapján tehetnek valamit.

Kérj sürgösségi vagyonmegosztást, és utána tudsz valamit lépni.

Nem árt viszont, ha a feleségednek elmondod, hogy amennyiben a tartozások maradnak CSAK, akkor annak is a fele az övé, erröl nem tud lemondani - tehát kiszúr magával (is).

2010. júl. 11. 13:46
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

A sürgősségi vagyonmegosztás jó "ötlet".

Sajnos az exem nagyon makacs,magának szeretné az egész üzletet ezért húzza halasztja az időt,közben a tartozásokat pedig nekem hagyná...!

2010. júl. 11. 14:18
 3/9 anonim ***** válasza:
akkor add el a részed az exnek ;)
2010. júl. 11. 14:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Nincs pénze megvenni:-S
2010. júl. 11. 14:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor próbáld meg sima polgári perben... Közös tulajdon megszüntetése. Bár nem tudom, hogy a családjog nem írja-e ezt felül, hogy ha nem volt vagyonmegosztás, de elvileg senki nem kötelezhető arra, hogy közös tulajdont tartson fel valaki mással, így elég egyvalakinek megindítani ezt a pert, nem kell a másik beleegyezése.
2010. júl. 11. 15:06
 6/9 anonim ***** válasza:

",magának szeretné az egész üzletet ezért húzza halasztja az időt,közben a tartozásokat pedig nekem hagyná"

Ez nem megy igy, a házasságban MINDEN közös, a vagyon is meg a tartozás is. Ha az üzlet tönkremegy, és sok adóság lesz rajta, akkor az adóság FELE lesz a feleségedé, olyna nincs, hogy övé az üzlet, neked meg az adóság marad. Ezt meséld el neki, mert igy ö legalább annyira ráfizet, mint te.

2010. júl. 11. 20:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem érti meg,hogy ahogy telik az idő úgy kerülünk egyre mélyebbre,nem hajlandó semmiféle kompromisszumra,ráadásul most kiment külföldre is hogy ne haladjon a bíróság sem...!
2010. júl. 11. 20:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha a válóperen nem jelenik meg (feltételezem, hogy te adtad be), akkor nélküle is elválasztanak. Ha ö adta be, akkor megszüntetik az eljárást, ha nem megy el a tárgyalásra - ebben az esetben célszerü, ha te beadod a kérvényt.

De a legjobb, ha bemégy a biróságra panasznapra, ott kapsz rendes felvilágositást arról, hogy mit és hogy értelmes csinálni ebben az ügyben.

2010. júl. 11. 22:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Már elváltunk!

A vagyonmegosztás nem volt még...!

2010. júl. 11. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!