Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elektronikai eszköz szervizelé...

Hatururi kérdése:

Elektronikai eszköz szervizelése elhúzódott, most tartunk a 4. hónapnál. Tájékoztattak, hogy mivel cég névre lett vásárolva, ezért nem lehet elállni, hanem el kell fogadnom egy új, ugyan olyan eszközt. Tényleg el kell fogadnom?

Figyelt kérdés
2019. júl. 19. 13:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos az elállási jog csak magánszemély és cég között van - és egyébként azt is csak 14 napig lehet érvényesíteni a kézhezvételtől számítva.

De miért probléma egy ugyanolyan elfogadása, gondolom, szüksége van a cégnek rá. Vagy tartasz tőle, hogy nem lesz jó az sem?

2019. júl. 19. 14:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Csak magánszemélyekre vonatkozik az elállás, ez valóban igaz. Igen, el kellene fogadnod szerintem. Nekem néha sikerült megegyeznem pénzvisszafizetésben vagy olyan megoldásban, hogy levásároltam náluk más termékekre az árat.
2019. júl. 19. 14:02
 3/5 A kérdező kommentje:
A cég nevére csak elszámolás miatt került, de magánszemélyként használtam és már nem tartanék rá igényt... Nem aggályos az eltelt idő hossza? Nincs erre vonatkozólag semmilyen szabályzás?
2019. júl. 19. 15:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezt inkább ne hangoztasd, mert ez nettó adócsalás amit csináltál :) A cég nevére vásárolt holmikat nem használhatod magánemberként és a magánemberes dolgaidról nem kérhetsz céges számlát. Ha egyéni vállalkozó vagy még akkor sem (tárgyi eszközöknél ott is megvan, hogy kizárólag a vállalkozás érdekében lehet használni). Szóval inkább tarts igényt egy újra és add el jófogáson ha ennyire nem kell.
2019. júl. 19. 15:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2019. júl. 19. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!