Lehet bajom ebből?! Wish!
Bizonyára sokan ismerik a Wish nevezetű oldalt, kérdés a következő: Lehet belőle bajom, ha sokszor szinte a semmiért igénylem vissza a pénzt ?! :D
Van, hogy a méret rossz, van hogy a minősége szar..
Piti dolgokat vásárlok, nem több 10 ezer forintokra kell gondolni.
#2 - Szerinted, ha egy hírdetésben az szerepel hogy teljesen fedő üvegfólia ami a kijelző teljes széléig van, és a rendelésnél iPhone X-et adok meg, és amikor megjön fél centis kihagyás van mind a 4 oldalánál?
- Rendelek telefontokot szintén az Xemhez, és 8 plusra küldenek tokot ami ráadásul még szar is minőségileg??
És még sorolhatnám.
#1 - Köszönöm az infót:)
#3 - "Egyszerűen csak bejelented, hogy rossz, vagy nem kell vagy rossz méret vagy akármi és utalják is vissza a pénzt. Sajnos ezt sokan ki is használják. Visszakérik a pénzt és aztán vígan használják a terméket."
Én pont erre voltam kíváncsi, hogy ebből lehet-e bárkinek baja ha ezt így kihasználja???
Értem én, hogy ez nem etikus.
De most az én helyemben te és rajtad kívül 9 ember mit tenne?!
MAXIMUM 2 veled együtt, aki ezt figyelembe sem véve tojna az egészre. Ha van ilyen lehetőség, és bárki számára használható dolog, akkor használjuk, nem?!
Én sokmindent rendeltem már a wishről. Volt, amire kértem visszatérítést. Pl a bután számozott cipőikre. A 44-es cipő kicsi volt rám, pedig általában 43-44-et hordok. Annál én is kértem visszatérítést, de az tényleg kicsi volt. Rendeltem a bringámra rengeteg dolgot már, táskákat, csengőt, lámpát, stb, azok viszont mind faszák voltak, minőségi cuccok. Nem csak gagyit lehet ott venni. Telefontartozékokkal befürödtem már párszor, azt inkább onnan nem veszek. Ami gagyi volt, arra kértem és kaptam is visszatérítést. De pl e bringalámpámat vagy a nyerget most már nagyjából 7 éve használom, kifogástalan mindegyik, azokra eszembe sem jutott visszatérítést kérni. De ez nyilván mindenkinek az egyéni megítélésétől függ, nekem nem lenne pofám a semmire visszatérítést kérnem, egy olyan termékre, ami jó és használom is.
Nyilván meg lehet tenni, ha van hozzá pofád, akkor hajrá. Csak nehogy úgy járj, mint a farkast kiáltó fiú, és ha egyszer tényleg valóban szükség lenne a visszatérítésre, akkor már ne kapd meg, mert tiltottak :)
Kérdező, ha nincs pénzed valamire, ne rendelj.
Wish olcsó, fillérekért kaphatsz nagyon jó dolgokat.
Ha valami nem jó, akkor azt bejelentheted, de KIHASZNÁLNI nem csak etikátlan, hanem pofátlanság is.
És az ilyen emeberek miatt majd szépen felemelkednek az árak, mert bevezetik a kereskedők, hogy a "kihasználós" emberek visszaküldött pénzét is a BECSÜLETES vevők fogják megfizetni, hogy nekik ne legyen káruk belőle.
Gratulálok!! :-(
Annyira rühellem már ezt a "magyar mentalitást", hogy ahol csak lehet, lehúzzuk a másikat.
Legyen már benned egy kis nagyvonalúság és ha valami nem jó, akkor lépj túl rajta, örülj, hogy olcsón juthatsz hozzá és könyveld el, hogy "belefér" (nyilván nem többezres, elméretezett cipőről beszélek) az összes többi olcsón megvásárolt cucc mellett.
Ha meg még ingyenes a posta is, akkor különösen piti dolog párszáz ft-os (fólia van 300-600 ft-ért is) terméknél visszatérítést kérni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: igen, lehet bajod belőle, x visszaigénylés után le fognak tiltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!