Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon csak a gazdagok...

Magyarországon csak a gazdagok kiváltsága az egyetem?

Figyelt kérdés

2019. júl. 7. 18:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Miért is?

Ez nem Ámerika, hogy 50 millió legyen a tandíj.

Engem hagyományos állami képzésre vettek fel, egy fillérembe nem került, pedig közel sem voltam kitűnő.

Persze amire jelentkeztem, abból jó voltam, de volt, amiből 2-esre érettségiztem, meg a reál tárgyak amúgy sem voltak az erősségeim.

2019. júl. 7. 18:28
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
Nem, ingyen tudsz tanulni, és tudsz diákhitelt is felvenni, ahogyan én is tettem.
2019. júl. 7. 18:34
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Nem, Magyarországon pont nem. Egy csomó országban fizetős és drága az egyetem.
2019. júl. 7. 19:01
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Nem, csak tanulni kell(ene) hozzá gimiben. Pontosan 0 ft volt a tandíjam.
2019. júl. 7. 19:12
 5/11 anonim ***** válasza:
88%
Én szegény családból jöttem mégis elvégeztem az egyetemet. Hiába tanultam gimiben jól gazdasági szakra nem volt 460 pontom úgyhogy diákhitelből fizettem, nekem még így is megérte. Az orvosit leszámítva a legtöbb szakon nem olyan durva a tandíj, de ha vidéken tanulsz még olcsóbb, ha állami képzésre bekerülsz ott még mindenféle ösztöndíjra is jogosult vagy.
2019. júl. 7. 19:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség. Koliban laktam, nettó 30-ból éltem kiflin, májkrémen és (főleg) sörön. (mint mindenki) Soha nem éreztem rosszul magam, minden egyetemi bulin ott voltam...

Tanulni persze kell rendesen, de lehet csúszni is egy évet, ingyen.

Aki arra fogja h nem ment egyetemre h a szülei szegények az tipikus önsajnáltató ember. Soha nem fog elérni semmit, mert ő élvezi a rabszolgasorsot.

Ahol meg a szülő nem engedi az egyetemet mondván h a 18 évesnek segítenie kell a szántóföldön/kisboltban/autószerelő műhelyben ott elfelejtik h a gyerek nagykorú és azt tesz amit akar.

2019. júl. 7. 20:55
 7/11 anonim ***** válasza:

A diákhitel azért elég kockázatos, így egyetem alatt jó buli, hogy jön a pénz, de nem egyszer hallottam, hogy a visszafizetési gondok egyenesen bírósági perbe fulladtak.

Ha nem támogatnak a szüleid sajna igen, elég szűkösen kell élni. Javaslom a helyi önkormányzati ösztöndíjat, havi 50k, 3.5+ átlag kell hozzá. De még így sem fog elég pénzed maradni pl. a tizedik kör fröccsre vagy drága, márkás ruhákra, amit a hallgatók jelentős részén fogsz látni. Néha meg kell tanulni lenyelni a békát.

De ha jól tanulsz, ki fog fizetődni, szóval maga az oktatás nem kiváltság, de ha nem vagy pénzes, a szórakozási, megélhetési lehetőségeid korlátozottak lesznek.

2019. júl. 7. 21:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem se kell hozzá sok pénz. Persze, ha az ember mindenképp ragaszkodik a pesti sulihoz, meg nem kap kolit, akkor húzós lehet. Viszont államin ingyen tanul az ember, csak a középiskolában meg kell neki alapozni. Aztán szociális alapon jár koli, szoc. tám, ha jól tanul mellé egy kis ösztöndíj is. Igaz ez már jó pár éve volt, de volt olyan csoporttársam, akik 3an voltak tesók, ezért kapott alapból kolit, legmagasabb szoc. támogatást, a városa önkormányzatától Bursa-t és emellé jó átlaga is volt mérnöki karon, ahol 40-50 ezreket kapott ösztöndíjnak. Szóval itthon nem panaszkodhat aki, az egyetemisták.
2019. júl. 8. 08:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Baromira csóró voltam, mekis munkából tartottam el full-ra magam, mégis elvégeztem az egyetemet. Már diekhitelem sincs.

26/n

2019. júl. 8. 10:22
 10/11 anonim ***** válasza:

"

A diákhitel azért elég kockázatos, így egyetem alatt jó buli, hogy jön a pénz, de nem egyszer hallottam, hogy a visszafizetési gondok egyenesen bírósági perbe fulladtak."

Azért a nagy többség könnyedén visszafizeti.

Nagyon lazák a feltételek. De persze ha valaki még azt sem tartja be akkor borul az egész. De ez nem a dh hibája, az egy nagyon jó konstrukció.

2019. júl. 8. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!