Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem értem, hogy lehet olyan...

Nem értem, hogy lehet olyan alacsony a bérszínvonal, ha mindenkit okostelefonnal a kezében látok a buszon, sőt még a kisiskolások sem nélkülözhetik?

Figyelt kérdés
[link]

2019. jún. 20. 23:42
 1/10 anonim ***** válasza:
97%
3 eves, teljesen mukodokepes, akkoriban kozepkategorias Samu telomat meghirdettem 10k-ert. 6k volt a legnagyobb ajanlat, amit kaptam. Szoval amikor kvazi fillerekert hozzajuthatsz egy okostelohoz, nem relevans, hogy mindenkinek van...
2019. jún. 21. 00:32
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Le kellene már állni azzal, hogy a 21. században az valami luxus, hogy valakinek okos telefonja van.
2019. jún. 21. 01:20
 3/10 anonim ***** válasza:
70%

1.- A jelenlegi, elég sokat tudó okostelefonomat 30 ezerért vettem - ezt azért akár egyszakképzett minimálbérből is simán el lehet érni, szóval nem elérhetetlen "luxuscikk".

2.- az előző telefonomat pedig - amit még most is használok - 1, azaz egy ft-ért vettem, mert ennyiért adta a szolgáltató, ha átmegyek egy másiktól és aláírok 2 évet. Már 3 éve lejárt a hűségnyilatkozat :D

Szóval, kérdező, nem mindenkinek 150-200 ezres telefon meg 300 ezres Iphone van a kezében.

Arról nem beszélve, hogy aki nem engedheti meg magának, mégis megveszi, az leginkább részletre/hitelbe veszi - ez meg nincs nagy betűkkel kiírva a telefonjára :D

2019. jún. 21. 09:50
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

Egyrészt az első kettő jót ír.

Másrészt pedig sokan hitelre veszik a drága telefont. Apám egy kollégájának a fia kőműves mellett segédmunkás, és úgy rémlik, 170 ezerért vett telefont. A büszke apuka pedig mindenkinek elmesélte, mert náluk az a menő, akinek ilyenre futja. Egyébként az akciós trappistára se telik nekik, de megveszi hitelre a többszázezres telefont.

2019. jún. 21. 10:06
 5/10 A kérdező kommentje:
ha hitelre veszi, azzal csak még többet fizet érte, az még nagyobb luxus, szerintem igenis luxus egy 170ezres telefon egy kőművesnek, és akkor ne pampogjunk, hogy Eu utolsók vagyunk, mert vannak országok, ahol nem is láttak még telefont
2019. jún. 21. 12:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Euról van szó, nem Afrikáról.. Igenis EUban hátulkullogók vagyunk, de nem is értem, aki volt már akár Ausztriában, Németországba, Hollandiában vagy kb bárhol tőlünk nyugatabbra az rögtön észreveszi a különbséget.. Csak gurulj át Hegyeshalomnál a határátkelőn, és érzékeld milyenek az utak Ausztriában és milyenek itt.. Amúgy az okosteló rohadt nagy dolog, hitelre akárki kaphat, kipengetsz érte havonta 5-10 ezer forintot azt kész, ennyit meg azért sokan kitudnak. De rengetegen vesznek 100 ezer alatt is akár okostelefont ami azért nem egy hatalmas összeg. Nem ebben kéne mérni a jólétet szerintem..
2019. jún. 21. 12:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok.

Pont ezt mondom én is, drága egy 170 ezres telefon (és nem is kőműves, csak keveri a maltert meg cipkekedik/pakol), de vannak emberek, akik attól érzik magukat istenkirálynak, ha drága telefnjuk van. Persze, részletre még drágább, de nem érdekli, a telefon nála a státusszimbólum. Akkor is megveszi, ha a számlákat meg nem tudja hónap végén befizetni. Mert nem tudja.

2019. jún. 21. 14:58
 8/10 anonim ***** válasza:
31%

"hitelre akárki kaphat"

Pont, hogy hitelre minden drágább.

Egyébként nem annyira alacsonyak a bérek. Utóbbi években nagyon sokat emelkedett! Olvass híreket.

2019. jún. 21. 20:03
 9/10 anonim ***** válasza:
20 ezer forint egy okostelefon
2019. aug. 10. 10:00
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én majd 3 éve vettem 24E.-ért új navon 504 D-t kártyásan közmunkás bérből...És telet rá és kaja/csekk nem maradt ki miatta...Egy teló ne legyen már luxus 2019ben...
2019. nov. 8. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!