Nem értem, hogy lehet olyan alacsony a bérszínvonal, ha mindenkit okostelefonnal a kezében látok a buszon, sőt még a kisiskolások sem nélkülözhetik?
1.- A jelenlegi, elég sokat tudó okostelefonomat 30 ezerért vettem - ezt azért akár egyszakképzett minimálbérből is simán el lehet érni, szóval nem elérhetetlen "luxuscikk".
2.- az előző telefonomat pedig - amit még most is használok - 1, azaz egy ft-ért vettem, mert ennyiért adta a szolgáltató, ha átmegyek egy másiktól és aláírok 2 évet. Már 3 éve lejárt a hűségnyilatkozat :D
Szóval, kérdező, nem mindenkinek 150-200 ezres telefon meg 300 ezres Iphone van a kezében.
Arról nem beszélve, hogy aki nem engedheti meg magának, mégis megveszi, az leginkább részletre/hitelbe veszi - ez meg nincs nagy betűkkel kiírva a telefonjára :D
Egyrészt az első kettő jót ír.
Másrészt pedig sokan hitelre veszik a drága telefont. Apám egy kollégájának a fia kőműves mellett segédmunkás, és úgy rémlik, 170 ezerért vett telefont. A büszke apuka pedig mindenkinek elmesélte, mert náluk az a menő, akinek ilyenre futja. Egyébként az akciós trappistára se telik nekik, de megveszi hitelre a többszázezres telefont.
4-es vagyok.
Pont ezt mondom én is, drága egy 170 ezres telefon (és nem is kőműves, csak keveri a maltert meg cipkekedik/pakol), de vannak emberek, akik attól érzik magukat istenkirálynak, ha drága telefnjuk van. Persze, részletre még drágább, de nem érdekli, a telefon nála a státusszimbólum. Akkor is megveszi, ha a számlákat meg nem tudja hónap végén befizetni. Mert nem tudja.
"hitelre akárki kaphat"
Pont, hogy hitelre minden drágább.
Egyébként nem annyira alacsonyak a bérek. Utóbbi években nagyon sokat emelkedett! Olvass híreket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!