Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Áruházakban miért csinálnak...

Áruházakban miért csinálnak jéghideget?

Figyelt kérdés
Kint vannak mondjuk 35-36 fokok, s ahogy beléptem egy áruházba látom, hogy a légkondi 22 fokra van állítva, s majd meg lehet fagyni. Gondolom a zöldségekbek, romlandó áruk miatt van ez. De mondjuk az egész áruházban baromi hideg van. SPAR egyébként. Szerintetek ez nem egészségtelen, s pazarlás?
2019. jún. 20. 19:02
 1/6 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon jó a kérdés!

Az a baj, hogy ezzel a jelenséggel nem csak ott találkozni, hanem a légkondis trolikon, villamoson, stb.

Utóbbi 2-3 évben nyáron MINDIG tüdőgyulladást kapok. MINDEN NYÁRON. Mikor fogják már felfogni, hogy tök egészségtelen a 35 fokból a 22-24-be menni pár másodperc alatt - majd vissza a 34-36-ba, szintén fél perc alatt (közlekedési eszköz)

De szupermarketekben is van olyan, ahol belépsz és 2 m múlva a hűtőpult 2 oldalról nyomja rád a hideget.

2019. jún. 20. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
43%
Ja,en is meg vagyok pont fazva vizsgaidoszakban. A heten nem tanulok,pihenek.
2019. jún. 20. 19:47
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

"Utóbbi 2-3 évben nyáron MINDIG tüdőgyulladást kapok. "

Nem a hideg levego betegit meg, hanem a korokozok, amiket elkapsz masoktol. A tobbsegnek meg nagyon kellemes a 22 fok 33-rol belepve. USA-ban MINDEN uzletben-irodaban ennyire hutenek, csak nalunk sporolnak a legkondival kanikula idejen meg az ettermekben is. ;(

2019. jún. 20. 20:31
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
Kedves utolsó! Sajnos amit írsz, az nem igaz. Hőségriadóknál is leírják mindig, hogy ezzel vigyázni kell, hogy a légkondis helyiségből ki-be, ez nagyon megterheli a szervezetet. Amúgy bacik mindig is vannak, de ha az immunrendszered erős, akkor nem jelentenek problémát. Ezért lehet "megfázni", mert olyankor az immunrendszer azzal van elfoglalva, hogy a hideg ellen védekezzen, így a baciknak szabadabb tere van. Én ilyen irodában dolgozom, viszek vastag zoknit és pulcsit is, mert én meg fel szoktam fázni.
2019. jún. 20. 23:22
 5/6 anonim ***** válasza:

A szupermarketek és a plázák belső hőmérsékletét az épületfelügyeleti szoftver szabályozza,ez pedig automatikus. A kinti hőmérséklethez igazítja a benti hőmérsékletet.

Nem pedig Józsi bácsi tekergeti a termosztátot.

A hűtőpultoknál azért van hideg,mert sajnos Magyarországon még mindig főleg a nyitott hűtősorok vannak.

Ahol üvegajtókat tesznek fel ott nem érzed a nagy hideget a hűtött áru osztályon vagy legalábbis kevésbé.

2019. jún. 22. 13:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Mondjuk az is igaz, hogy ez egy kicsi SPAR volt, családi házakban használatos klímákkal, konkrétan láttam is, hogy egy távirányítóval kapcsolta az árufeltöltő a klímát. Nagyobb áruházakban viszont nem olyan hűvös az idő, kellemes.
2019. jún. 22. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!