Mennyi pénzt kérjek el egy ismerősömtől, aki megkért, hogy vigyem el a szomszéd városban lévő áruházba vásárolni?
500 ftot.? 500 a benzin a gépjármű kopasa is 500ft.
Ha elkersz 1000ret szemét lehuzos vagy ha elkersz 500at akkor úgy gondolja máskor is rangathat és szerinte mindent kifizetett de neked időd és pénzed ment el pluszban.
Régen volt egy autonepper ismerősöm ő örökké benzint akart fizetni és cipelni kellett a segget
Egyszer mondtam neki ; Gyuszi figyelj ird össze ho végén hogy mennyi lett a taxi költséged ebből vond le a benzin árát és én ho végén kifizetem csak ne kelljen téged cipelni.
Besertodott de alapvetően nem voltam szemét. Ennyit megér nekem a nyugi
Remélem az ismerősödben lesz annyi jóérzés hogy vesz egy pakli banánt, vagy egy tábla jobb csokit. Sosem fogadok el segítséget ingyen, ha az a másiknak is pénzbe, időráfordításba telik.
Ha meg sem szólal az ismerősöd, én többet nem vinném egy métert sem sehova.
De kérni ne kérj tőle.
Én mondjuk biztos adnék egy ezrest, mert nekem számít a pénz, nyilván másoknak is számít, meg egyébként extra szolgáltatást nyújtasz hogy itt ingyen taxiztatod.
500 még talán a benzinre se elég vagy épphogy. És akkor a kocsi szerviz, amortizació, biztosítás, stb?
Azt szokták mondani, hogy az üzemanyag nagyjából a költségek fele.
Szóval minimum 1000 forintot kérj de inkább többet, pláne ha az időd is pénz.
Vagy ne kérj semmit. De 500 az tényleg olyan, hogy ő majd azt hiszi ezzel kifizetett, nem tartozik semmivel, holott neked ez így is ráfizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!