Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet finoman megmondani...

Hogy lehet finoman megmondani egy üzleti partnernek, hogy nem akarod meghívni üzleti találkozóra az ország legdrágább kávézójába?

Figyelt kérdés
Van egy üzleti partnerünk, aki az üzleti találkozó helyszínéül a város legdrágább helyét adta meg. Raádásul egyértelmű, hogy itt nekünk kell majd fizetni. Mi ezt nem engedhetjük meg magunknak és az üzletben sincs akkor a potenciál. Javasoltam én helyszínt, de az volt a válasz, hogy neki az messze van. Eléggé olyan szagú a dolog, hogy direkt azt akarja, hogy oda hívjuk meg. Egy bizonytalan, kevés haszonnal kecsegtető üzletért viszont nekem nem igazán éri ez meg. Nem akarok kicsinyesnek, csórónak tűnni, de azért maradt talpon a vállalkozásom is, mert nem szórtam felesleges dolgokra a pénzt. Hogyan lehetne megmondani, hogy ez így nem pálya, én nem akarom ilyen drága helyen etetni-itatni?
2019. jún. 18. 12:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Amikor te kapsz egy e-mailt, hogy "miért nem kapjátok már be f..szomat?", akkor te nekiállsz elmagyarázni neki, hogy hát azért nem kapjuk be, mert az Ön kedves fsza túl nagy, vagy azért nem, mert mi szánk túl kicsi...?

Ha nem akarsz menni a találkozóra mert drága, neki meg nem opció más hely, akkor úgyse lesz ebből üzlet, ne válaszolj a megkereséseire egyáltalán oszt' jónapot, majd észreveszi magát. Ha meg nem, akkor le kell tiltani.

2019. jún. 18. 22:22
 12/17 anonim ***** válasza:
Az ifjú Rockefeller jól lepontozott mindenkit :D
2019. jún. 19. 06:15
 13/17 anonim ***** válasza:

12-es, egyedül a kérdező nem tud lepontozni mindenkit - ahhoz több ember kell...

Sajnos már többször volt alkalmam megfigyelni, hogy amint iskolaszünet van - öszi, téli, nyári szünet, megjelenik az üzleti rovatban (is) egy "lehúzó banda", akik unatkozó iskolások és azzal szórakoznak, hogy MINDENKIT lehúznak.

Őszintén sajnálom őket, hogy ahelyett, hogy legalább olvasnák, hasznosítanák az itt megszerezhető ingyen tudást az üzleti életről, ehelyett az a legnagyobb "örömük" - mert ez inkább káröröm - hogy mindenkit jól lepontoznak. Kb. 3-4 éves értelmi szint - bár lehet, hogy már azok is okosabbak :D

2019. jún. 19. 07:21
 14/17 anonim ***** válasza:
*őszi
2019. jún. 19. 07:21
 15/17 anonim ***** válasza:

Az üzleti partnered milyen szintet képvisel?

lefordítom.

Tehát pl. ha mondjuk a LG cég magyarországi ügyvezetőjével kellene tárgyalnom,akkor bevállalnám a legdrágább helyet.Bár lehet hogy pont ő nem vágyna ilyen helyre.

Viszont ha valami középszerű, nem extra cégről vagy képviseletről beszélünk akkor valóban csak rongyrázás a luxus.

Kíváncsi vagyok erre mit válaszolsz.

Én pl tavaly egy üzleti partneremmel akinek 1500 kamionos flottája van, egy vidéki lángosozóban tárgyaltam. Sosem evett még magyar lángost,így ide kérte a találkozót.

Kérhette volna akármelyik drága helyre,mégsem.

És úgy összességében jellemző hogy a komoly cégvezetők nem feltétlenül ragaszkodnak az ultra elit helyekhez.

Egy sima csárdás megbeszélés is rejthet komoly lehetőségeket.

2019. jún. 20. 15:39
 16/17 anonim ***** válasza:
csak én nem értem, hogy hogy lehet olyan drága egy kávézó, hogy 2 kávé ne férjen bele egy vállalkozásnak?
2019. jún. 20. 20:12
 17/17 anonim ***** válasza:
Mivel nem jönnek a kérdések és a válaszok a kérdezőtől, így valszeg kamu kérdés.
2019. jún. 20. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!