Kilakoltathat a testvérem az öröklt házunkból?
A gyereket az exeddel együtt vállaltad, nem a bátyáddal! Jogos, hogy a lakhatását, ellátását is nektek kell biztosítani! Ha ebben nem partner a kislányod apja, akkor egyedül kell gondoskodnod erről!
Esetleg próbálj eltartási szerződést kötni ottlakásért, akkor lesz 2 milliód, de nem lesz adósságod!
Nos, kérdező, a következő a helyzet:
elolvastam a kérdést és abszolút megértettem a nehéz helyzetedet egészen eddig a pillanatig:
"A kérdező kommentje:
És ha azt állítom, hogy az ingatlan valójában 20milliót ér, és én csak ennek a feléért vagyok hajlandó lemondani róla? Ennyit valószínűleg soha senki nem fog fizetni és akkor maradhatunk amíg el nem adjuk? A másfél milliós kölcsönt jogilag követelheti? Nem írtunk róla szerződést, és készpénzben adta."
Ennél a pillanatnál elszakadt a cérna (nálam). ne haragudj, de nagyon csúnya jellemre vall, hogy NEKED SEGÍTETT a testvéred, adott 2 millió ft-ot, Te nem tudod megadni, még mindig másfél millióval tartozol és még Te kekeckedsz, hogfy jogilag követelheti-e? Meg hogy mi van, hogy ha azt mondod, 20 milliót ér a ház?
Hogy akkor maradhattok? Tényleg még Te akarsz szemétkedni a testvéreddel, aki segített Neked annak idején?
NEKEM SOHA, SENKI NEM ADOTT MÉG 2 MILLIÓT, MÉG KÖLCSÖNBE SEM! Fülem, farkam behúznám, ha tartoznék másfél millióval, nem még én kekeckednék a másikkal .
Amúgy megkérdezhetem, mégis mire kellett az a 2 millió?
Mert ezek szerint nem lakásvásárlásra, ha örököltétek a házat.
És igen, kérheti az az osztatlan közös tulajdon megszüntetését, aztán mehet árverezésre a ház.
Aztán még egy kis fogalom tisztázása: ha kifizet 2 millióval, az nem kilakoltatás, hanem KIFIZETETT!
És végezetül: ha nagyon akarnád, akkor vidéken lehet találni akár 2 millióért is házat - max kicsit kényelmetlenebb lesz az életed, mint eddig - de 2 millióval azért nem "az utcára küld".
A megoldáson gondolkodj, ne a másik átvágásán, bepalizásán, hülyének nézésén.
A jellemed leírását már előttem megtették, akkor a jogi lehetőségek:
- Egyenlőre nem "tehet ki" csak úgy senki a házból, mivel annak 50%-ban tulajdonosa vagy
- Ha a testvéred ki szeretne vásárolni az a te döntésed, hgoy adott összegért eladod-e a tulajdonod vagy sem
- Ha nem tudtok megegyezni akkor lehetősége van a bíróságon a közös tulajdon megszüntetésére pert indítani. Ez úgy néz ki, hogy a bíróság pikk pakk felméri a becsértékét az ingatlannak és felajánlja neked és testvérednek is, hogy fizesse ki a másik felet. Amennyiben erre bármelyikőtök hajlandó akkor az elővásárlási jog alapján egyikőtök megteszi és az ügy lezárva. Amennyiben nem akkor kényszerértékesíti (árverésen) a bíróság az ingatlant és a befolyt összeget tulajdonjog arányában megkapjátok
- A kölcsön / tartozás ettől teljesen független. Itt elég sok lehetősége van a bátyádnak, fizetési meghagyás, per, stb.. De az ingatlan tulajdonjoghoz nincs köze, teljesen külön ügy
"Amiért nem akarom, hogy a kislányom az útcára kerüljön és nélkülözzön?"
Azt a kislányt neked, meg a lányod apjának kell eltartani, nem a testvérednek!
Ja, és remélhetőleg fizetsz neki lakbért, mert használod a tulajdonrészét! Vagy ingyenélő vagy?
Anya vagyok én is, de én úgy vállaltam gyereket, hogy egyedül is boldogulnék, nem a tesómat húznám le...
Szóval nem tudlak megérteni, és undorító, hogy a gyerekkel takarózol az elcseszett életed miatt!
Ha nem írtatok szerződést arról hogy kölcsön adótt neked pénzt, és te mást állítás akkor a bíróság dönt hogy tényleg kölcsön e adótt neked pénzt, vagy sem.
Hogy mit mondasz az a te döntésed te tud hogy a család az egyetlen akiben tényleg bízhat valaki, és ha magad ellen fordítod akkor nem lesz senkid a lanyodon kívül, szóval jól döntsd el mit csinálsz!
Nem a bàtyjád akar nélkülözővé tenni, te magadat tetted azzá. A gyerek a ti felelősségetek. Semmi köze a testvérednek ehhez, de neked sem az ő anyagi helyzetéhez. Felnőtt ember volnál, de egy követelöző gyermekként viselkedsz. Milyen példa ez a kislányod előtt? Az én anyukám is elvált annak idején és “nincstelen” asszonyként is szépen megoldotta és felnevelt minket (kb. takarítós munkákból).
Az a ház közös és mivel te tarozol is, erősen aggályos a pozicionálási szándékod. Nem hogy kinullázod magad, még tönkre teszed a családi kapcsolatot is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!