Venni több helyen is tudsz - csak kérdés, hogy amit kapsz, az tényleg platina-e? Hogy fogod megállapítani, leellenőrizni? (igen, tudom, certifikát, stb)
Szóval azt javaslom, csak megbízható helyről vásárolj (ezek közül nem biztos, hogy mindegyik az):
Teljesen mindegy hol veszed, ugysem tudod majd hogy platina vagy egy vasdarab.
2019. jún. 12. 01:07
3/12 A kérdező kommentje:
Nem ebay-en terveztem venni. Befektetési nemesfémek mellé szoktak adni egy igazolást ha olyan helyen veszed ahol ezzel foglalkoznak.
2019. jún. 12. 08:23
4/12 anonim válasza:
Ha a vasdarab melle kapsz egy papirt attol meg nem valik platinava. Elavult technologia 1 evtizede levaltotta mar egy masik technologia ahol megoldottak, hogy te magad ellenorizheted az eszkoz valodisagat.
És a bankok veszteségeit is tuti mi fizetjük meg: hiába törölte el januártól az állam a 20 ezer ft alatti utalásoknál a tranzakciós illetéket - a bankok azért továbbra is szépen felszámolják :-(
2019. jún. 13. 08:33
7/12 anonim válasza:
Aki egy arany érméről, vagy platina lapról a súlya (és térfogata) alapján nem tudja önmaga megállapítani, hogy nemesfém-e vagy sem, az ne foglalkozzon nemes fémekkel. A papír mindent kibír - na ennyit a certifikátról. Azt könnyebb hamisítani, mint az aranyat, vagy a platinát. De ezekről a valódi nemesfémekről a gyakorlottak már a kézbe vevéskor tudják, hogy valódi, vagy sem. (Olyan nagy a fajsúlyuk.)
2019. jún. 14. 15:09
8/12 anonim válasza:
Aranypiac.hu
Ezustpanda.hu
Mindkét helyen árulnak befektetési platinát.
2020. szept. 19. 08:26
9/12 anonim válasza:
8-as, nekem a számítógép már eleve a weboldalra is azt írja ki, hogy nem biztonságos (Ezustpanda.hu) - hát, én bizony ilyen helyen nem mernék semmit venni.
2020. szept. 19. 09:04
10/12 anonim válasza:
Akkor ne vegyél.
Én az elmult 10 evben sokat vásaroltam naluk, megismertem személyesen a tulajt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!