Reszletre fizetunk hazat, rendesen fizetjuk, de. Kilakoltathatnak?
Havi 50 et fizetunk, minden honap 12.eig kell kifizetni.Voltak csuszasok, de mar ott tartunk, hogy 150ezer van hatra.
Most viszont van olyan gikszer, hogy viz es aram szamla osszejott 180 ezer ft!egy ev alatt.
Minden honapban konyorogtunk, hogy adjanak szamlat, hogy kifizethessuk, ne egyszerre kelljen!
Es osszejott ekkora osszeg, mert nem voltak hajlandoak idoben szolni, es ok fizettek ki!Azt kozoltek velunk, ha nem fizetjuk ki egy osszegben, akkor bucsut inthetunk a haznak!
A szerzodesben ilyenrol nincs szo, csak a reszletfizetesrol, es termeszetesen arrol sem lattunk meg semmit, hogy ok ennyit kifizettek volna szamlat!
Egyebkent egyhaztol vesszuk reszletre a hazat,ha ez valamit is nyom a latba...😒
Ha csúszás volt, akkor nem fizettétek rendesen.
Mondd inkább úgy, hogy "rendesen szerettük volna fizetni, de csúszás volt".
Ügyvéd, pár ezer forintért megmondja a tutit. Vigyél hozzá minden iratot.
Ilyen problémás ügyben itt hiába kérdezgetsz.
"Azt kozoltek velunk, ha nem fizetjuk ki egy osszegben, akkor bucsut inthetunk a haznak!"
Nem gondolnám, hogy ez így van, az egyház sokszor el van szállva, mert jogszabályt nem ismer, csak Istent. :)
Na hát akkor jól sejted, hogy valami nem tiszta, ha még neked is bűzlik.
Itt valóban a jogi oldala kérdéses.
Az idős ember milyen jogcímen adta át az egyháznak?
Te milyen jogcímen kaptad meg?
Adás-vétel mindkettő?
Vagy miféle szerződésetek van?
Az egyház egyáltalán tulajdonos, vagy csak bérlő, vagy szívességi lakáshasználó, vagy tulajdonképpen semmi, csak szóbeli megállapodással használják?
Azaz adják tovább, hiszen már ti használjátok.
De hogyan fog átszállni a tulajdonjog rátok?
Ezért kérdeztem, hogy lízingszerződés-e. Mert így lehet megoldani, hogy részetekben fizetsz, és csak a végén lesz a tied a tulajdonjog.
Van hagyományos adás-vétel is részletfizetéssel, de annál már egyből a tied lesz az ingatlan, csak utána részletekben fizetsz. A lízingnél meg csak a végén kerül a nevedre, ha az utolsó részletet is kifizetted.
Mivel ezen felháborodtál, gondolom ez a lehetőség nem játszik, így viszont én továbbra sem értem, hogy milyen szerződés lehet az, aminél részleteket fizetsz, de még nem a tied a ház, de majd a tied lesz.
Mert ha nincs adás-vételi, csak azt mondták, hogy a tied lesz, akkor ez egyelőre csak egy sima bérlés, ott is beletolod az évek során egy ház árát, csak épp a végén nem lesz semmid.
Amíg a szerződésről nem tudunk többet, addig segíteni sem tudunk, pedig engem érdekel a dolog. Csak valamiért azt érzem, hogy téged átvernek. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!