Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó terv a...

Szerintetek ez jó terv a jövőre nézve?

Figyelt kérdés
A párommal vidéken élünk, de Budapestre szeretnénk költözni hamarosan, mert ott több a lehetőség. Ő nemsokára végez a fodrász iskolájával, én eddig alkalmi munkákat csináltam. Arra gondoltunk hogy gyüjtünk annyi pénzt, hogy fel tudjunk költözni Pestre, mert ott több a munka. Én elkezdenék dolgozni elöször valmi vendéglátósat vagy kereskedelmi munkát, ő meg beállna fodrászkodni valahová. Állítólag ezeket már jól megfizetik. Én letenném estin az érettségit, neki nem kell mert nemsokára úgyis otthon lenne az első babával, ha összejönne elég pénz. Később felvennénk a Csokot és ezáltal lenne lakásunk is, ahová felvennénk egy albérlőt, aki fizetné a hitelt helyettünk. Közben szép lassan gyarapodnánk, egy idő után lenne minden, ház, jobb kocsi stb… akkor már nem kellene albérlő sem. Ha meg valami beütne még mindig ki tudunk menni Németbe vagy Hollandba. Szerintetek ez így jó ötlet? Válaszokat, javaslatokat várok, köszönöm.
2019. máj. 29. 13:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Miből költöztök fel Pestre?

Miből tartanád el érettségivel a párodat és a babát?

És ez csak a két legelső dolog, ami eszembe jutott...

2019. máj. 29. 13:44
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Kerettörténetnek jó, de tervnek nem. Ahhoz a számoknak is stimmelnie kéne.
2019. máj. 29. 14:10
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
És hol akartok lakni? Albérletet fenntartani és mellé még hitelt is fizetni nem igazán lehet, maximum akkor ha nem akartok enni. CSOK-ból vett lakást nem adhatsz ki, életvitelszerűen ott kell élned, 10 évig, és jelzálogot raknak a lakásra. Plusz, ahhoz még lakáshitelt is fel kellene venni, mert 10millióból Budapesten nem veszel lakást, és gondolom nem a Hős utcában szeretnétek lakni, mert mire egy önerőt összeszedtek albérlet mellett, megöregszetek. Egy érettségivel nem nagyon fogsz tudni gyarapodni, ha nincs piacképes szakmád. Szerintem gondoljátok át még egyszer...
2019. máj. 29. 14:29
 4/9 A kérdező kommentje:
#3 Annál minden jobb ami itt van. Itt nincs egyszerűen semmi lehetőség...
2019. máj. 29. 15:00
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Akkor ha jól értem, hogy egyikőtöknek sincs érettségije? A barátnődnek lenne fix munkája fodrászként, de ő meg szüli fog, vagyis nem tud majd nemsokára dolgozni. Akkor maradsz Te, aki alkalmi munkából él. Pesten egy olcsó albérlet is most jelenleg, ameddig nem döntik be az ingatalan árakat 100+ rezsi, ami havi szinten 130 körül lesz + kaja stb... Tehát havi 200e ft alsó hangon kelleni fog. Emellett a CSOK ha jól tudom 2 gyerek után jár 10 millió, amiből garzont se lehet venni, így azzal nem vagytok előrébb. Kiadni meg hogy adtok ki úgy lakást, hogy benne éltek? Akkor szobát akartok kiadni? Azért max havi 50-et tudtok kérni. Szerintem ezt érdemes lenne átgondolni.
2019. máj. 29. 15:17
 6/9 anonim ***** válasza:

3 gyerek után jár 10m.

1-2 gyerek után nevetséges összeg.

[link]

2019. máj. 29. 15:43
 7/9 anonim ***** válasza:

De ez így akkor is hülyeség kérdező..most azért a 10milliós CSOKért bevállalnál minimum 3 gyereket, úgy hogy mellette fizetsz lakáshitelt, ami önerőnek szolgál ugye, eltartod a gyerekeket, fizeted a számlákat úgy hogy csak egy érettségid van, miközben a barátnőd hol dolgozik, hol nem, mert az X. Gyereket várja? Lehet hogy jól megfizetik a vendéglátósokat, de azért napi 12 órában rohangálni/állni kell, tapasztalattap fogsz csak jól keresni, és valami végzettség ehhez sem árt. Nincs azzal semmi baj, hogy fel akartok költözni, de ahhoz legyen a zsebetekben minimum 6-700 ezer, de lehet még az is kevés (kaució+bérleti díj, megélhetés stb, amíg nincs munka). És gondolkozzatok reálisabban, nézzetek utána dolgoknak, mert így csak csalódni fogtok, a saját hülyeségetek miatt.

Hány évesek vagytok, mit dolgoztál eddig?

2019. máj. 29. 16:08
 8/9 anonim ***** válasza:
88%

Vidéken keresel minimálbért (ha jól látom 99k).

Pesten keresel 200k-t (mondjuk, jóindulatú vagyok, alkalmi munkák meh...). 150k alatt nincs albérlet. Plusz rezsi 30-50k, kaja, közlekedés, és már el is fogyott. Félretenni esély sincs.

És még hitelt is akarsz fölvenni, na arról inkább szót se.

Pestre CSAK akkor megyünk fel, ha van állásajánlatunk minimum 300k fizetéssel.

2019. máj. 29. 17:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem elsősorban tanulnotok kéne, főleg neked, hogy stabil jövedelmed legyen majd. Csok mellé kell önerő, ami albérlet kiperkálása mellett kapásból bukó 2 ilyen gyenge fizetésből.

Párod tudna keresni, de csok miatt halomra kell szülni a gyerekeket. 1-2 bevállalása esetén hagyjuk is mennyit kaptok, 3 gyerek szülés+ építkezés a 10 millió csok. Na ez azt jelenti, hogy min.10 millát spóroljatok össze, ajándék 10 millió, ha szaporodtok rendesen, + 20 milla hitel a te bizonytalan fizetésedre....

Szerinted jó terv ez???

2019. jún. 24. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!