800 rubel 1986-ban mennyit érhet mai árfolyamon számítva?
Figyelt kérdés
A csernobil-os sorozatban láttam, hogy 1000, 800, stb rubeles jutalmakat kaptak az "önkéntesek" a munkájukért cserébe. Mire volt az elég nekik?2019. máj. 28. 20:06
1/11 anonim válasza:
A pontos választ nem tudom, de van néhány tény, amiből lehet sejteni, hogy nem ebből gazdagodtak meg. A ma használatos rubelt 1998-ban vezették be, a korábbi rubel 1000:1 arányú beváltásával. Ma egy rubel 4,37 ft.
2/11 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ha jól számoltam, az a mai árfolyamon számítva olyan 350 ezer forint körül van?
2019. máj. 28. 21:30
3/11 anonim válasza:
Találtam neked egy kalkulátort, bár ez csak 1993tól számol: [link]
4/11 anonim válasza:
85-ben 190 rubel volt egy átlagos havi fizu
5/11 anonim válasza:
Ma reál értéken olyan 1 millió forint körül lenne.
6/11 anonim válasza:
A részek után van mindig egy 10 perc, amikor a készítők/színészek elmagyaráznak néhány jelenetet mi hogy történt
Az egyik ilyenben említik hogy az akkori 400 rubel ma kb 100 dollárnak felelne meg.. vagy valami ilyesmi összeg
Röhejes összegeket kaptak szerencsétlenek
7/11 anonim válasza:
Apám ukrán, megkérdeztem mennyit ért akkor
Mondta,hogy ő jól keresett, neki 2 havi bére volt kb 800 rubel.
8/11 anonim válasza:
A Discoveryn is volt egy dokumentumfilm Csernobilról. Talán fent van Youtube-on is. Ott is emlegetik ezt a 800-1000 rubelt. És talán Gorbacsov (személyesen ő ad interjút a filmben) említi, hogy az nem volt túl sok pénz, mert akkoriban egy rubel kb egyenértékű volt egy amerikai dollárral. Most olyan 280Ft körül van a dollár árfolyama ha jól tudom. Ez alapján kb olyan 220.000-280.000Ft lehetett mai áron. Nem sok, ahhoz képest hogy az életüket kockáztatták.
9/11 anonim válasza:
Kicsit erősebb volt a dollárnál, viszont azt figyelembe kell venni, hogy infláció volt azóta nem kicsi. Pl Amerikaban is 1000$-ért 86ban sokkal több mindent tudtál venni, mint ma.
10/11 anonim válasza:
Akkoriban 1 rubel 17 forint volt. 17 forintból két doboz cigit lehetett venni és több mint három kilós kenyeret vagy egy üveg igazi Pepsi kólát ami drága volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!