Én fél éve vagyok álláskereső, nekem még semmit sem ajánlottak. Úgyhogy magadnak kell keresni. Egyébként ott vannak állások benn, amit meg tudsz érdeklődni, de természetesen egyik sem volt sohasem a szakmámhoz kapcsolódó. Háromhavonta kell kb bemenni. Köteles vagy elmenni jelentkezni.
2019. máj. 6. 06:36
2/8 anonim válasza:
Az álláskeresési járadékot BÁRMIKOR megigényelheted, és ha van az elmúlt 3 évben min. 360 nap biztosítotti jogviszonyod, akkor kaphatsz is.
Amíg kapod az álláskeresési járadékot, addig igen, köteles vagy elmenni jelentkezni - különben megvonják a pénzbeli juttatást és törölnek a nyilvántartásból.
Ha már nem kapod a pénzt, akkor nem vagy köteles jelentkezni - bár ajánlott, mert ha nagyon nem kapsz munkát, akkor később ezáltal jogosult leszel az aktív korúak támogatására.
2019. máj. 6. 08:40
3/8 anonim válasza:
Lehet, csak nem érdemes.
Én amikor ideiglenesen nem volt munkám, két hétig nem igényeltem a járadékot, mert inkább elrendeztem pár dolgot, meg kipihentem magam. Kár volt, mert így attól a két hétnyi járadéktól elestem, mert 2 hónap alatt találtam új munkát és mivel határozott szerződés volt, így a fentmaradó járadékot nem igényelhettem meg.
2019. máj. 6. 09:33
4/8 anonim válasza:
3-as, tévedsz, nem estél el, csak nem használtad fel. az álláskeresési járadék max 90 napra adható. Te 2 hónapig kaptad az álláskeresésit, tehát maradt még egy hónapod. Ha felhasználtad volna, azaz azonnal elmentél volna jelentkezni, akkor most csak 2 heted maradna. Ha Neked határozott idejű szerződésed van és az lejár, akkor újból jogosult leszel álláskeresési járadékra és az onnan indul, amennyid még bentmaradt (+ ha esetleg még szereztél hozzá időt) - szóval az nem veszett el.
2019. máj. 6. 10:26
5/8 anonim válasza:
#4: Mindegy, az már ott maradt. Ez az eset ugyanis 5 éve volt. Egyébként 16 éve dolgozok és ez a 2 hónapos kiesés volt csak.
2019. máj. 6. 11:06
6/8 anonim válasza:
Az igénylős részre már válaszoltak. Mikor én regisztráltam, a kiskönyvbe beírták a következő megjelenés dátumát, 3-4 hónap után kellett volna először bemennem. (közben találtam munkát, ezért nem mentem)
2019. máj. 6. 11:35
7/8 anonim válasza:
Jaaa, hát ha 5 éve volt, akkor tényleg ott maradt...
Na de akkor mégiscsak jó volt az a határozott idejű szerződés :D - még ha esetleg nem is ugyanott dolgozol.
2019. máj. 6. 12:39
8/8 anonim válasza:
Jó volt. Azóta is ott dolgozok és már rég átvettek határozatlan időre. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!