Mekkora jövedelmet számolnak az 1998 előtti felsőoktatási évek idejére a nyugdíj összegének kiszámításánál?
1998 előtt nappali tagozatos felsőoktatás automatikusan szolgálati időnek számított az első végzettségig
Löben dolgoztam is, Nuygíjjárulékot nem kellett fizetni utánam.
Közben találtam egy érdekes cikket: beleszámít.
Osztott szakok esetén mind az alapképzés, mind pedig a mesterképzés.
És a jövőben sem lesz elvehető.
Köszönöm. Akkor mikor hasznos a felsőfokú tanulmányok ideje szolgálati idő számításakor, ha nem fizettek - sőt nem is fizethettek utána járulékot?
Még egyszer köszönöm a választ.
Közben találtam egy EMMI minisztériumi kiadványt "Emberi Erőforrások Minisztériuma Központi Ügyfélszolgálati Iroda Tájékoztatóa nyugdíjrendszerről" címlappal, ami szerint beleszámít és az akkori minimálbérrel számolnak.
Közben olyat is találtam, hogy a nyugdíjjogosultsághoz figyelembe vehető szolgálati idő nem ugyanaz, mint a nyugdíj összegének kiszámításához figyelembe vehető szolgálati idő, az átlagszámítási időszak.
Ehhez nem tudok mit szólni, gondoltam megemlítem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!