Miért ül heteket a Magyar Posta a külföldről jött csomagokon?
Kínából rendeltem egy csomagot (eBay). A nyomkövető szerint 4 nap alatt beérkezett az országba a csomag, és 2 hete ezen az állapoton áll. Mivel regisztrált levélről van szó, elvileg jelezni fogja, ha átadták belföldi továbbításra. Ez 2 hét alatt még nem történt meg.
Van itt valaki, aki a postánál dolgozik és tudja ennek az okát? És most nem azok a kommentek érdekelnének, hogy mert a Magyar Posta egy sz.r. Ennyire el vannak havazva, vagy csak félredobják a sarokba az adott dolgokat, és nem nagyon foglalkoznak vele? Ez külföldön is így működik? Mert látok visszajelzéseket, hogy Németországba, Ausztriába, Spanyolországba, stb. 1-1,5 hét alatt megérkeznek a rendelt áruk. Nekem meg minimum 1 hónapot várnom kell rá a Magyar Posta miatt. :/ Havonta 1-2x szoktam rendelni, és folyamatosan ezt tapasztalom, hogy az országba pár nap alatt beérkezik a csomag, itt meg ülnek rajta hetekig.
Nem a postán fogják vissza, hanem a hatàron a vámon. Jogszabály szerint van rà 30 napjuk, hogy továbbengedjék.
Ettől függetlenül: a postán olyan emberhiány van, hogy fél szemmel fél kézzel is felvesznek, mert nincs aki elossza, nincs aki kivigye a dolgokat, sokszor áll napokig, ez tény. (Rokon postás, azért tudom, hogy emiatt.) Viszont ez ebayes csomagokra kevésbé vonatkozik, azokat egy ideje amúgy sem viszik ki, csak értesítenek.
Köszi a válaszokat, így már mindent értek!
Valószínű, hogy ideért 4 nap alatt. Volt már ilyen korábban is. És ugyanaz a tracking number volt a borítékon, mint amit megadtak online a csomag feladásakor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!