Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért ül heteket a Magyar...

Miért ül heteket a Magyar Posta a külföldről jött csomagokon?

Figyelt kérdés

Kínából rendeltem egy csomagot (eBay). A nyomkövető szerint 4 nap alatt beérkezett az országba a csomag, és 2 hete ezen az állapoton áll. Mivel regisztrált levélről van szó, elvileg jelezni fogja, ha átadták belföldi továbbításra. Ez 2 hét alatt még nem történt meg.

Van itt valaki, aki a postánál dolgozik és tudja ennek az okát? És most nem azok a kommentek érdekelnének, hogy mert a Magyar Posta egy sz.r. Ennyire el vannak havazva, vagy csak félredobják a sarokba az adott dolgokat, és nem nagyon foglalkoznak vele? Ez külföldön is így működik? Mert látok visszajelzéseket, hogy Németországba, Ausztriába, Spanyolországba, stb. 1-1,5 hét alatt megérkeznek a rendelt áruk. Nekem meg minimum 1 hónapot várnom kell rá a Magyar Posta miatt. :/ Havonta 1-2x szoktam rendelni, és folyamatosan ezt tapasztalom, hogy az országba pár nap alatt beérkezik a csomag, itt meg ülnek rajta hetekig.

2019. ápr. 6. 15:01
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Nem a postán fogják vissza, hanem a hatàron a vámon. Jogszabály szerint van rà 30 napjuk, hogy továbbengedjék.

Ettől függetlenül: a postán olyan emberhiány van, hogy fél szemmel fél kézzel is felvesznek, mert nincs aki elossza, nincs aki kivigye a dolgokat, sokszor áll napokig, ez tény. (Rokon postás, azért tudom, hogy emiatt.) Viszont ez ebayes csomagokra kevésbé vonatkozik, azokat egy ideje amúgy sem viszik ki, csak értesítenek.

2019. ápr. 6. 15:07
 2/8 Szecessziós Vájling ***** válasza:
66%
Kizárt, hogy az országba érkezett az eBayes vacak 4 nap alatt, a kínai eladók adnak meg hamis nyomkövetési számokat, hogy jobbnak tüntessék fel a szolgáltatásukat.
2019. ápr. 6. 15:35
 3/8 Szecessziós Vájling ***** válasza:
81%
Vagyis ha pl. Hong Kongból vagy Macauból küldték, akkor elképzelhető, de Kína nagyobbik részén hetekig is kallódhat egy csomag míg gépre rakják.
2019. ápr. 6. 15:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A posta önmagában nem ül sokat rajta, hanem a vámon a csomagelosztóban van sokáig az összes külföldi cucc. Amiket elsőbbséggel küldenek vagy ajánlottként azokat teszik előtérbe, tehát azokat gyorsabban szortírozzák és gyorsabban juttatják el a posta központi raktárába ahol szintén elsőként foglalkoznak velük és viszik tovább ahova kell. Amik sima levélként érkeznek azokat félre teszik és majd átvizsgálják és szétszórják. Bent a vámon is kevés ember van akik ezzel foglalkoznak ezért húzódik el ennyire, ezért van 30 nap türelmi idő. Ez sajnos ilyen.
2019. ápr. 6. 15:37
 5/8 anonim válasza:
Én is 3 hetet vártam a vámkezelésre, Amerikából meg ideért a csomag 3 nap alatt. Sajnos ezt bele kell kalkulálni. Túl sok lehet már a vámosok munkàja is a sok kínából érkező csomag miatt...
2019. ápr. 6. 16:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Van két csomagom ami márc 6 óta dekkol már Magyarországon és már rég ki kellett volna hozniuk..
2019. ápr. 6. 17:38
 7/8 anonim ***** válasza:
52%
100%, hogy 4 nap alatt nem ért ide a csomagod.
2019. ápr. 6. 17:45
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, így már mindent értek!

Valószínű, hogy ideért 4 nap alatt. Volt már ilyen korábban is. És ugyanaz a tracking number volt a borítékon, mint amit megadtak online a csomag feladásakor.

2019. ápr. 6. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!