Miért nem fiatalon kapnak inkább nyugdíjat az emberek?
Mert az idősebb ember már nem olyan egészséges, munkaképes, mint egy 30as. Te elvárnád a 70 éves nagymamád tól, hogy a gyárban a szalag mellett álljon 3 műszakban? Vagy 66 évesen programozó, mikor az ő fiatalkorába még a számítógép csodaszámba ment, ma meg egy telefon félvér egy erőművel?
Fiatal korában kidolgozza az ember magát, időskorára pihenjen. Így is baromi magas a nyugdíjkorhatár, sokan még se érik...
Beteg vagy
Ki miből fizetné?
Én a nyugdíj korhatárt felemelnem 68éves korig
Tegyük tisztába a dolgokat, kérdező:
1: KAPSZ "nyugdíjat" fiatalon.
Ugyanis, amikor dolgozni kezdesz, a munkád messze nem ér annyit, mint amennyit kapsz. Be is kell tanítani, ami hónapokig, esetleg évekig tarthat (mire isten bizony jól megoldasz mindent) - közben a kolléga sem tud teljes hatékonysággal dolgozni, aki tanít - és teljes fizetést kapsz!
2: Ha még e mellé külön nyugdíjat is kapnál, azt az idősebbektől szednék be.
Te mennyire örülnél annak 30 évesen, ha nem kapnád meg a teljes fizetésed, hanem mondjuk 10%-ot levonnának annak a fiatalnak, aki melletted dolgozik és tizedannyit teljesít, mint te?
De a fizetése jóval magasabb!
3: Végül: ha az idősek nem kapnának nyugdíjat, akkor jó eséllyel 70 évesen belehalnának a munkába.
TE így szeretnél meghalni? Úgy, hogy közben annyira rosszul vagy, hogy minden nap várod a halált?
Mert fiatalon nincs még annyi szolgálati időd, hogy jogosult legyél a nyugdíjra.
Egyébként létezik megoldás: kell egy gazdag apuci, aki pénzel.
"Én a nyugdíj korhatárt felemelnem 68 éves korig"
Lesz az még 90 év is, mire én nyugdíjba megyek :D
Ekkora barom ötletet!
Képzeld, én 36 vagyok és 20 éves korom óta dolgozok, de fel nem merült bennem hasonló ötlet. Mert tudom, hogy munkából lesz az érték és megdolgozok a pénzemért.
Meg azt is tudom, hogy 70 évesen örülni fogok, hogy lyuk van a fenekemen és szelel.
Tudod, már így 36 évesen is lehet érezni, hogy nem vagyok már olyan energikus, mint 10 éve. Szóval menjél csak majd te 70 évesen melózni, ha bírni fogod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!