Hogyan lehet postai számlabefizetési megbízást (fehér csekket) átutalással rendezni?
Én így szoktam:
Megnyitom a telekomos fiókomat, ott a számlákat. Az aktuális számlát bejelölöm és alul ott a szöveg---befizetem. Ha arra ráklikkelek, elvezet az OTP oldalára, ahol a kártyaszámot, stb. beírva, leveszi a megfelelő összeget.
Ha ez nem megy, az OTP fiókodban van lehetőség csekkbefizetésre. Kitöltöd a képen lévő csekket és kész.
Köszi, de a mobilszámlákat eddig is a telekom oldalán utaltam, azt tudom is, hogy kell, de ez a számla az internet, a tv, meg a vezetékes telefon díja, amit csekken küldenek ki és nincs ott a telekom oldalán a számláknál.
Megnéztem az Otp honlapján tényleg van olyan, hogy csekk befizetés, de az a "sárga csekk", és nem tudom, hogy jó-e, ha oda írom be az én "fehér csekkemen" szereplő adatokat.
A postai csekk (sárga, fehér, tökmindegy) egy közönséges átutalás, amin a posta nyerészkedik úgy 200 forintot, míg te sorbanállsz...
Van rajta egy bankszámlaszám (24 jegyű, három részre tagolva vagy 16 jegyű, 2 részre tagolva), egy ahhoz tartozó név, a számlatulajdonos neve, számlaszáma keretben, ezeket beírod a netbank ugyanezen névvel jelölt mezőjébe, van egy befizetőazonosító (hosszú szám), azt a netbank megjegyzés mezőjébe írd, valamint van egy összeg, azt értelemszerűen az összeghez kell írni. Rákattintasz, hogy átutalás, és voilá, üdv a 21. században 😃
Kérd az elektronikus fizetési módot a Telekomtól a TV csomagodra is. Akkor nem kell vacakolnod a postával. Én így fizetek.
A csekknél, ahogy előttem írták, mindegy, milyen a színe :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!